2016. 04. 23.

Hirdetés: 2016. április 24.





1.   Ferenc szentatyánk felhívása és érsek atyánk körlevele alapján ma általános gyűjtést tartunk az Ukrajnában élő emberek megsegítésére. Segítőkészségüket előre is köszönjük.

2.   Ma a 11-es misén végezzük a búzaszentelést.

3.   Az elsőáldozásra készülők I. csoportjának hétfőn és kedden próbával összekötött hittanóra 3-5 óráig.

4.   Kedden Szent Antal kilenced, elmélkedés az esti 7 órás misén.

5.   A második jegyeskurzus sorozatot szerdán kezdjük du. 6 órakor az altemplom Mailáth termében. Várjuk mindazokat a jegyeseket, akik a nyár folyamán akarnak házasságot kötni vagy akiket érdekel.

6.   Az elsőáldozásra készülők II. csoportjának pénteken du. 4-5 óráig hittanóra. A bérmálásra készülők felkészítője péntek este 7 órakor kezdődik. A bérmálás pünkösdvasárnapján 11 órakor lesz.

7.   Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órától.

8.   Szombaton de. 10 órakor ministránsképző. Várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek és szeretnének ministrálni.

9.   Az elsőáldozásra készülők gyóntatása szombaton du. 5 órakor lesz. 6 órától a családtagok gyónása.

10.  Május 1-jén, vasárnap 10 órakor kezdődik az elsőáldozók miséje, ezért a 11 órás szentmise kimarad.

11.  Történelmi és kegyeleti zarándokutat szervezünk az I. világháború centenáriuma alkalmából augusztus 15-20 között Galíciába, Kelet-Lengyelországba, ahol 21 csíkszeredai katona áldozta életét. A zarándokút részvételi díja: 330 Euró/fő. A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállás költségét félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) valamint a csoportkísérő-idegenvezetést. 40 euró a belépőjegyek és a biztosítás. Jelentkezni a plébánián lehet.

12.  Figyelmükbe ajánljuk a katolikus újságokat, könyveket.

13. Pénteken délután 6 órától Nagy Benedek volt  parlamenti képviselő: ELLENZÉKBEN, ELLENSZÉLBEN (Politikusi feljegyzések oldalnézetből 1989 december -1993 január) című  könyvének a bemutatójára kerül sor  a polgármesteri hivatal  gyűléstermében. A kötetet  bemutatja:  Székedi  Ferenc és Vas  Réka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése