2016. 04. 19.

Kohl és Orbán-találkozó

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint Helmut Kohl korábbi német kancellárnak az lehet a szándéka az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartandó keddi találkozójával, hogy irányvonalának finomítására ösztökélje a Kereszténydemokrata Uniót (CDU).
Tamási Anna az M1 aktuális csatornán kedden emlékeztetett: Angela Merkel német kancellárt, a CDU elnökét sokáig Kohl „kislányaként” emlegették, mivel a korábbi német kancellár fedezte fel őt. Később azonban viszonyuk megromlott, és Kohl keményen kritizálta Merkel migránspolitikáját is.
A szakértő szerint valóban szüksége lenne a CDU-nak az irányváltásra, mivel folyamatosan erősödik az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt, amely elvonja a kereszténydemokratáktól a konzervatívabb szavazókat. Ennek oka – tette hozzá -, hogy az AfD a bevándorlásról szólva is „nevükön nevezi a problémákat”.
Tamási Anna azt mondta: Kohl szinte mindenben egyetért Orbán Viktor uniós politikájával, és jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnökkel, valamint nagyon erős szimpátiát érez Magyarország iránt. Felidézte a korábbi német kancellár azon megállapítását is, hogy Magyarország verte ki az első téglát a berlini falból.

Orbán Viktor: Hiteles vezetők kellenek Európának

Az európai kereszténydemokrácia jövőjéről és az Európai Unió válságjelenségeiről is szó volt azon az eszmecserén, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök folytatott Erwin Teufellel, Baden-Württemberg tartomány korábbi miniszterelnökével kedden Stuttgartban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése