2016. 04. 01.

Borboly visszalép, Ráduly indul

Előzetes egyeztetések alapján és március 15.-t követő Ítélőtáblai döntés nyomán Csíkszeredában új helyzet állt elő. Ezt követően Borboly visszalép és Ráduly indul polgármesterjelöltnek az RMDSZ színeiben. Íme a tudósítás:
**
Mégsem Borboly Csaba, hanem Ráduly Róbert Kálmánt indítja polgármesterjelöltnek Csíkszeredában az RMDSZ. Ezt a szövetség városi szervezetének elnöke, Füleki Zoltán jelentette be pénteken délelőtt.
tusv-radulyborboly-pnt3_b 
Archív felvétel
Ráduly Róbert Kálmán az RMDSZ jelöltállítási határidejének lejártakor, március 15-én még hatósági felügyelet alatt állt, ezért nem jelentkezett – közölte Füleki Zoltán. 
A csíkszeredai RMDSZ elnöke elmondta, Ráduly csütörtökön jelezte indulási szándékát, és egyben felhatalmazta Fülekit, hogy a nyilvánossággal is közölje a döntését. Füleki elmondta azt is, hogy Borboly Csaba visszalép.
A közlése szerint csütörtökön értesítette erről Borbolyt, aki a korábbi bejelentését megerősítve jelezte, hogy akkor nem indult a polgármesteri tisztségért. 
A megyeitanács-elnök már többször leszögezte, hogy amennyiben a korábbi csíkszeredai polgármester mégiscsak versenybe szállna, akkor ő visszalép a javára.
Füleki újságírói kérdésre leszögezte, nem április elsejei tréfáról van szó. A pénteki sajtótájékoztatón egyébként nem volt jelent sem Ráduly, sem Borboly.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése