2013. 12. 15.

Hirdetés: 2013. december 15.



1. Advent 3. vasárnapja van. A ¼ 1-es mise után a Nagy István Művészeti Líceum diákjai adventi koncertet tartanak a Szent Kereszt templomban. Délután 5 órakor a város adventi koszorúján meggyújtjuk a 3. gyertyát.
2. Hargita Megye Tanácsa ma egész napos rendezvényt szervez Családok Karácsonya címmel. 12 órától kezdődően karácsonyfadísz- és gyertyakészítő, valamint rajzverseny várja a kicsiket Karácsony a családban címmel. Ezt követően karácsonyfa-díszítésre jelentkezhetnek az érdeklődők. 14 órakor ünnepi gondolatok, majd kis kínálásra és díjazásra kerül sor.
3. Három napos lelki napot tartunk karácsonyra: holnap hétfőn, kedden és szerdán az esti 6 órás szentmise keretében. A lelkinap vezetésére P. Balla Barnabás hargitafürdői pálos atyát kértük meg.
4. Hétköznap reggel 6 órakor tartjuk a roráté szentmisét,előtte és alatta gyónási alkalom mindkét templomban.
5. Petőfi Sándor és József Attila általános iskolában tanulók gyóntatása a Szent József kápolnában hétfőn 8 órától 15 óráig lesz.
6. A plébániai hittanórára várjuk a gyerekeke, még pénteken is.
7. Pénteken  délután 6 órától Ft. Koncsag László gyulafehérvári teol. lelki igazgató A hit szerepe életünkben címmel tart előadást a polgármesteri   hivatal tanácstermében.
8. Megvásárolható Krisztus világa decemberi száma, továbbá katolikus újságok, folyóiratok, Katolikus Kincses Kalendárium, Pálos forgatható naptár, Igeliturgikus utmutató, falinaptár és könyvek kaphatók a kegytárgyasnál.
9. Az év végéhez közeledünk, az egyházi hozzájárulásukat igyekezzenek rendezni. Egyházmegyei előírás, hogy a család évi jövedelmének 1%-a vagy az egy havi jövedelem 10%-a az adomány összege, másképpen szólva a kepe. Ebből minden hívő után 6 lejt a központi hivatalok és a szórvány plébániák támogatására küldünk a Főegyházmegyei Hivatalba. A hozzájárulást a kegytárgyasnál is lehet fizetni hétköznap 9-17 óráig, szombaton és vasárnap 9-13 óráig.
10. Karácsonyi szentgyónásaikat igyekezzenek elvégezni, hogy az ünnep alatt ne legyen torlódás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése