2013. 12. 18.

Tartsd meg, Isten, Szentatyánkat

Ferenc pápa, Jorge Mario Bergoglio december 17-én, kedden ünnepli 77. születésnapját. Mi is csatlakozunk a Szentatyát köszöntő jókívánságokhoz: Isten éltesse sokáig!

Buenos Aires-ben született piemonti olasz emigránsok gyermekeként 1936-ban.
2013. március 13-án választották meg Péter utódává, azóta közvetlenségével, egyszerűségével, sugárzó szeretetével meghódította az egész világot, hívőket és nem hívőket egyaránt.
Szüntelenül emlékeztet Isten végtelen irgalmára, megbocsátó szeretetére, az evangéliumi jó hír örömére. Felemeli szavát a társadalmi igazságtalanságok ellen, védelmébe veszi a társadalom peremére szorultakat, a kirekesztetteket, az éhezőket. Küzd a bezártság, az exkluzívizmus minden formája ellen és elsőként mutat példát arra, hogy az egyház mindenki otthona. Megható képek sorozata bizonyítja, milyen nagy szeretettel hajol le a betegekhez, szenvedőkhöz, fogyatékkal élőkhöz, mennyi gyengédséggel fogadja a felé nyújtott gyermekeket.

Péteri szolgálata első pillanatától kezdve bebizonyította, hogy az egyház megújulását képviseli, reményt ad és reményre buzdít. Minden alkalommal arról biztosít bennünket, hogy imádkozik értünk és cserébe imáinkat kéri! Kérjük Istent, hogy óvja minden lépését, adjon neki erőt, hogy még sokáig kormányozhassa Péter hajóját!


(vm) VR



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése