2014. 10. 18.

A csíki hokit támogatja Magyarország

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a 2014-15-ös idényben 15 millió forinttal támogatja a csíkszeredai korosztályos jégkorongcsapatokat, hogy részt vehessenek a magyar utánpótlás-bajnokságokban.
solteszmiklos_kr_3_b 
Balról jobbra: Zsigmond Barna Pál, Soltész Miklós és Ráduly Róbert Kálmán
A jó hírt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, az MJSZ elnökségének tagja jelentette be pénteken este a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. Az eseményen jelen volt Zsigmond Barna Pál főkonzul és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.
Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának vezetője arról beszélt, hogy az utóbbi esztendőkben a magyarországi hoki sokat fejlődött, a román hokiutánpótlásban pedig visszaesés tapasztalható. Az, hogy a romániai korosztályos csapatok részt vesznek a magyar bajnokságokban a székelyföldi hoki fejlődését szolgálja.
„A jégkorongban megszokott dolog már évek óta, hogy regionális ligák alakultak ki, tehát a régió csapatai közös ligákban játszanak, és ez érvényes a régió utánpótláskorú csapatai számára is. A Magyar Jégkorong Szövetség példamutató módon az elmúlt években támogatta a székelyföldi csapatokat abban, hogy részt vegyenek a magyar bajnokságban, lehetővé tette az indulást, majd az elmúlt évben anyagilag is segítette. Fontos, hogy a magyarországi csapatok eljönnek Székelyföldre, és itt játsszanak egy-egy meccset, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson vagy Karcfalván. Egykor Erdély jelentette a többletet a magyar jégkorongnak, most ez fordítva van, az anyaország segíti az erdélyi hokit” – mondta Zsigmond Barna Pál.
Soltész Miklós elmondta, hogy az MJSZ továbbra is fenntartja azt az utasítását, döntését, miszerint a korosztályos anyaországi csapatok egy idényben legalább egy-egy alkalommal Csíkszeredában lépjenek jégre bajnoki mérkőzésen, de ha van mód rá, akkor többször is jöjjenek el. „Fontos a csíkszeredai csapata részvétele a magyar bajnokságban, és éppen ezért, ahogy a tavaly is megtettük, idén is az MJSZ hozott egy döntést, és ennek eredményeként 15 millió forinttal támogatjuk a csíkszeredai csapatok magyarországi versenyeztetését. Bízom benne, hogy tovább fog erősödni a csíkszeredai utánpótlás, a felnőtt csapat pedig a közeljövőben a régi fényében fog csillogni” – nyilatkozta Soltész.
Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere azt mondta, hogy a pénzt utaztatásra, az étkezési és szállás költségek kiegyenlítésére fordítják. Az U14, az U16 és az U18-as csapataink utaznak rendszerint Magyarországra, amikor pedig az U14-es és az U12-es anyaországi csapatok Székelyföldre jönnek bajnoki meccseket játszani, mi biztosítjuk számukra a szállást és az étkeztetést.

székelyhon ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése