2014. 10. 04.

Világbank: Romániának be kell fektetnie az oktatásba


Forrás: marosvasarheéyiradio.ro
Romániának be kell fektetnie az oktatásba, tekintettel arra, hogy – bár vannak kitűnő eredmények is – a lakosság 15 – 20 százaléka nem rendelkezik alapfokú tanulmányokkal, vagyis nem végezte el az általános iskolát – nyilatkozta Bukarestben a Világbank romániai igazgatója, Elisabetta Capannelli.

Mint mondta, bár egyes területeken remekel az ország- például az idegennyelv terén, a befektetők örömére – van, ahol gyengén teljesítenek, a PISA-tesztek szerint például matematikából.

Három román és nyolc magyar nemzetiségű személy szerepel azon a százas jegyzéken, amelyet a közép-európai régió világszínvonalú feltalálóiról állított össze a Res Publica a többi között a Google-lel, a Visegrádi Alappal és a Financial Times napilappal együttműködve.

A Google MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezzel a teljesítménnyel Magyarország a New Europe 100 elnevezésű régiós lista negyedik helyén áll, a legtöbb innovátort Lengyelország adta, a százas listán 28-an lengyelek. Romániából Ionut Alexandru Budisteanu feltaláló, Paul-Andre Bran, a Biblionet program menedzsere és Cristian Botan, a jobs.gov.ro portál létrehozója szerepel a listán.

marosvasarhelyiradio.roerdely ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése