2014. 10. 26.

Hirdetés: 2014. október 26.



1. Ma van a téli időszámítás kezdete, a vasárnapi miserend nem változik. Hétköznap az esti szentmiséket 18 órakor tartjuk. Előtte fél órával rózsafüzér ájtatosságot végzünk
2. A plébániai hittanórákra program szerint várjuk a gyerekeket.
3. Ezután a keresztelői felkészítőket pénteken du. 5 órától tartjuk.
4. Szombaton, november 1-je, Mindenszentek napja. Szentmisét végzünk reggel ½ 7, 7, 11 és 18 órakor. A Róm. Kat. temetőben Mindenszenteknapján du. 3 órakor vecsernyét tartunk, világítunk. November 1-8. között naponta teljes búcsú nyerhető a halottak részére, ha szentségekhez járulunk, meglátogatjuk a temetőt vagy templomot, vagy kápolnát és elimádkozzuk a Hiszekegyet és a Miatyánkot.
5. Jövő vasárnap, nov. 2. halottak napja, változatlan a vasárnapi miserend. A szentmiséket halottainkért ajánljuk fel.
Ugyancsak halottak napján köztársasági elnökválasztásra kerül sor. A november 2-i választásoknak nagy tétje az, hogy a magyarság erejét a Kelemen Hunorra leadott voksokon méri az egész ország. Ezért a részvétel nagyon fontos, és mindenki lelkiismerete szerint szavazzon. Szavazni reggel 7 órától este 9 óráig lehet minden településen ott, ahol a tavasszal is leadták voksukat. Minden 18. évet betöltött polgár szavazhat, azok is, akik éppen átutazóban vannak valahol. Vigyük magunkkal érvényes személyi igazolványunkat. A mozgóurna igényléséhez előzetesen írásos kérelem szükséges.
6. Előre hirdetjük, hogy november 7-én a Héttorony Fesztivál, ünnepi előadássorozat keretében a csíkszeredai Millenniumi-templomban 19 órakor Tintér Gabriella és Kubinyi Júlia népdalestjére kerül sor. Jegyek elővételben kaphatók az Szakszervezetek Művelődési Háza pénztárában. Jegyár 15 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak. A Héttorony Fesztivál neve is jelzi, hogy csak a Makovecz tervezte építményekben tartják.
7. Megjelent a 2015. évi falinaptár. Ára 3 lej. Kapható a Krisztus világa októberi száma, és más katolikus sajtótermékek a kegytárgyasnál.
8. A 2015. évi szentmise szándékokat november 24-től lehet a plébánián előjegyeztetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése