2014. 10. 22.

Dr. Jakubinyi György érsek felhívása


Dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek felhívása
Tárgy: Köztársasági elnökválasztás
Szám: 1664 - 2014.
                                                               D. a J. Kr.!

Tisztelendő Testvéreim! Kedves Hívek!

           


A Romániai Katolikus Püspöki Konferencia folyó év szeptember 2-4. között Temesváron tartotta őszi rendes gyűlését. A résztvevő püspök atyák – a nemsokára esedékes elnökválasztásra való tekintettel – közös felhívást intéztek minden keresztényhez és minden jóakaratú emberhez, azzal a kéréssel, hogy valamennyien vegyenek részt a választáson.
A keresztény embernek cselekvő módon kell hozzájárulnia a keresztény értékek megőrzéséhez és közkinccsé tételéhez. Ezen értékek a Szentírásra és Egyházunk tanítására alapozódnak.
Éppen ezért, hogy a keresztény tanítás érvényesüljön a közéletben, olyan személyre kell adnunk szavazatunkat, aki ezt az érték-rendet maradéktalanul felvállalja, nevezetesen: aki védi az emberi méltóságot és szabadságot, támogatja a család közösségi formáját, védi az életet és annak természetes lefolyását a születéstől – a halálig, aki keresztény erkölcsi normákra alapoz, és programjában nem indít olyan életforma követésére, ami erkölcsi zülléshez vezethet.
A kisebbségben élő magyaroknak – mindezek mellett – olyan személyt kell támogatnia, aki az erdélyi magyarság egyéni és kollektív jogait felvállalja, és ezek megvalósulását előmozdítja.
A fenti szempontok érvényesítése érdekében, senki nem maradhat közömbös. Mindenkinek élnie kell a választás lehetőségével anélkül, hogy befolyásolnák földi előnyök vagy érdekek.

Szeretettel kérem Kedves Híveimet, Tisztelendő Testvéreimet és egyben minden jóakaratú embert, hogy november 2-án és 16-án, menjenek el szavazni, és támogassák azt az elnökjelöltet, aki a fenti elvárásoknak leginkább megfelel.

Isten áldása legyen közösségünk életén, a Szentlélek bölcsessége vezessen a választásban, hogy Egyházunk és kisebbségi népünk javára a legjobb döntést hozhassuk.
Ehhez küldöm főpásztori áldásomat, veletek együtt érezve és értetek imádkozva.



Gyulafehérvár, 2014. október 19-én, Missziós vasárnap

   †György s.k.
                          érsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése