2020. 05. 10.

Hirdetés: 2020. május 10.


1.  Vasárnapi miserendünk: reggel 8, fél 10, du. 5 és este 7 órakor tartunk szentmisét. A májusi ájtatosságot  az esti mise előtt egy negyedórával végezzük és közvetítjük.

2. Az Erdélyi Mária Rádió jövő héten a Szent Kereszt plébániáról közvetíti a szentmiséket, ezért hétfőtől szombatig reggel 8 és délután 6 órakor végezzük a szentmiséket.

3. Kedden Szent Antal kilenced, elmélkedés a du. 6 órai szentmisében.
4. Szerdán kezdjük a Szent Rita kilencedet.

5. Egyházközségi Apostol megtalálható a plébánia honlapján, blogon, facebookon, valamint a Szent Antal szobornál, és a Millenniumi-templomban. 
6. A bérmálkozók készüljenek otthon 
A bérmálkozók kiskatekizmusa füzetből.

7. Az elsőáldozásra készülő gyerekek a napszaknak megfelelő, és a szándékokra végzendő imákat a szülőkkel együtt mondják.

8. Hogyha május 15-én bejelentik a katonai törvények feloldásának formáját (pl. ha engedélyezik a szentmisék tartását a szabadban, 2 m távolság megtartásával, maszkkal), és a főpásztor is úgy rendelkezik, akkor jövő vasárnap a 11 órai szentmisét a Főtéren fogjuk megtartani.  
Ebben a Polgármesteri hivatal is támogat.
Ez lenne húsvéti hitünk ünnepélyes és nyílvános megvallása, és ez a karantén alatti nagy lelki felszabadulást jelentene közösségünknek. Ez nagy lehetőség. Addig is imádkozunk és várjuk a beígért enyhítéseket.
Adjon a jó Isten erőt, egészséget és kegyelmet addig is mindannyiunk számára.
 Csak nem ilyen sűrün. Sorban és 2 m távolságra, maszkkal... és szívbéli örömmel
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése