2014. 02. 03.

-25,3 Celsius-fok Csíkszeredában

Ismét erős fagy, –25,3 Celsius-fok volt Csíkszeredában hétfőn hajnalra. A hét közepéig marad a nagy hideg, a hét vége fele várható enyhülés pedig annyit jelent, hogy –15 Celsius-fok körül alakulnak majd a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek.
hideg vn 008_b
Hétfőre vírradóra –25,3 Celsius-fokot regisztráltak a csíkszeredai meterológiai állomáson, ez hírügynökségi értékelés szerint az idei tél leghidegebb reggelét jelenti az országban.
A szombati –23,6 Celsius-fok után
vasárnap reggel –22,5 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérsékleti érték Csíkszeredában.
Florin Borz, a marosvásárhelyi területi meteorológiai állomás ügyeletese közölte, sem a napi, sem a havi hidegrekord nem dőlt meg hétfőn, a napi legalacsonyabb érték Csíkszeredában február harmadikára –29,5 Celsius-fok.
A megyében Gyergyó és Maroshévíz térségében volt még hideg, –24,7 Celsius-fok, illetve –19,9 Celsius-fok volt hétfőn reggelre Gyergyóalfaluban és Maroshévízen.
Székelyudvarhelyhez viszonyítva nagy a különbség, ott –4,7 Celsius-fok volt a hétfő éjszaka legalacsonyabb hőmérsékleti értéke.
Az ügyeletes meteorológus közölte, a hét közepéig a hétvégén és hétfőn tapasztalt időjáráshoz hasonlóra kell számítani továbbra is Csíkszeredában és a térségben, a hét második felében pedig némi enyhülés várható. Bár továbbra is hideg lesz, akkor –15 Celsius-fok körül alakulnak majd a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése