2014. 02. 06.

Szocsiban az olimpikonokért imádkozott Kirill pátriárka

Kedden Szocsiba látogatott Kirill pátriárka, és könyörgést mondott a Megváltó nem kézzel festett ikonjáról elnevezett templomban Oroszország, Ukrajna, Fehéroroszország és Moldova sportolóiért.

Kirill pátriárka február 4-én V. A. Vasin, az Orosz Olimpiai Bizottság tiszteletbeli alelnökének társaságában számos sportlétesítményt meglátogatott az olimpia hegyi és tengerparti központjaiban, többek között a Sanki nevű szánkóközpontot, ahol részt vett a sportolók edzésén. Ezt követően ellátogatott az Orosz Dombok elnevezésű komplexumba és a sístadionba. A látogatás során a pátriárka találkozott az egyházi szervezetek által az olimpia helyszínére küldött önkéntesekkel is.

„Hiszek abban, hogy a sport nagyon jót tesz az embernek. A fizikai aktivitásnak és még inkább a pszichológiai tréningnek nagyon pozitív hatása van a jellem formálódására. És ha a csapatsportokra gondolunk, az együttműködés, egymás kölcsönös támogatása, a csapatszellem és a valódi szolidaritás ugyancsak nagyon fontosak” – nyilatkozta a pátriárka a RIA Novosti újságírójának Szocsiban.
Kirill pátriárka utalt rá, hogy a sport nagyon jótékony hatással lehet mindenkire, függetlenül ki-ki hivatásától és szakmájától: „A sport csodálatos emberi tulajdonságokat alakít ki, amelyek szükségesek és hasznosak az életben – legyen az ember akár orvos, mérnök, üzletember, politikus vagy pap.”

A Russia-24 adó tudósítójának kérdésére válaszolva a pátriárka elismerését fejezte ki az olimpiai létesítmények színvonalát, valamint a tervezők és építészek munkáját illetően. Megjegyezte azt is, hogy az ilyen magas színvonalú infrastruktúra a jövőben nagy sportesemények sikeres megrendezését teszi majd lehetővé.
Kirill pátriárka végül sikeres olimpiát kívánt a sportolóknak.

A XXII. téli olimpiai játékok nyitóünnepségét február 7-én rendezik Szocsiban.
pravmir.com/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése