2014. 02. 10.

Egyre népszerűbbek a lélekutak

A Magyar Nemzet (2014. febr. 10. 17.o.) Egyre népszerűbbek a lélekutak címmel megállapítja: világszerte egyre népszerűbb a spirituális turizmus, a teljes iparágon belül már hazánkban is hét-nyolc százalék a vallási indíttatású utak aránya. A Csíksomlyóra tartó Boldogasszony- és a Lengyelországba robogó Fekete Madonna-zarándokvonatok indulását épp a múlt héten jelentették be, de ezek mellett is rengeteg az ilyen lehetőség. Madari Gyula, a Vatusz (Vallási Turizmus Szövetség) elnöke szerint „az Úristennél nincs célcsoport, a mennybe mindenkit fel kell juttatni”. A lap megemlíti, hogy nem csak időseknek, sőt nem is csak hívőknek szól az utóbbi évek egyik hazai sikertörténete, a Mária-út (www.mariaut.hu). Az 1400 kilométer hosszú, Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút-hálózatot alapítói és építői vallásos embernek ugyanúgy szánják, ,mint a hitkeresőnek és a túrázónak.  
Az út teljes távja hatvan nap alatt járható be, de számos szakasza akár egy-kétnapos túrákkal is teljesíthető. Közli a Magyar Nemzet azt is, hogy megjelent Székely János esztergom-budapesti segédpüspök és László Dániel festőművész könyve a Mária-útról. Ez kiváló kísérője lehet az utat végigjáró zarándokoknak, hiszen minden napra tartalmaz lelki gondolatokat és festményeket.
Említhető emellett a Mária Út Egyesület ajánlásával szervezett egyedülállók zarándoklata, amelyet legközelebb március 21-23. között tartanak, ezen péntek reggeltől vasárnapig járják be a Pilis és a Visegrádi-hegység egyik legcsodálatosabb Mária-útszakaszát. „Szemlélődés a télies erdőben, Istenre, a természetre és önmagukra figyelés – az eredmény, ha minden jól megy, valódi lelki megújulás” – írja a Magyar Nemzet. Szabó Zoltán, a Mária Út Egyesület elnöke elmondta: idei legnagyobb eseményük az Úton elnevezésű rendezvény lesz augusztus 16-án, amelyre tízezer embert várnak.
MK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése