2014. 02. 06.

Krisztus világa 2014. február - Szemle



Az ember zoon politikon – közösségi élőlény vallotta Arisztotelész. Valóban Isten az embert társas lénynek teremtette, ami azt jelenti, hogy az egyén csak Közösségben találja meg magát, csak mások segítségével tud boldogulni. Nemcsak a földi boldogulásban szorulunk másokra, de az Istenhez, az üdvösséghez is csak mások segítségével juthatunk el. Ezért van a család és az Egyház. Keresztény családba születtünk, amely felvértez emberi jótulajdonságokkal és bevezet a még nagyobb családba, az Egyházba, ahol a természetfeletti életforma tárult elénk. Ez a megszentelt életforma, amely döntés Isten mellett – megtudhatod az alábbi írásokból, hogy nemcsak a papok és szerzetesek kiváltsága, hanem minden kereszténynek joga. Jogod van Istennel élni, és Vele is élheted mindennapi életedet, s akkor lelked felüdül és örök kincset talál. Keresd e felüdülést, keresd az örök kincset!

  • A keresés címmel András István rámutat, ha igazán emberként akarunk élni, meg kell tanulnunk keresni és választani, tudatosan dönteni Isten mellett. (3. oldal). 
  • Vita consecrata - február 2. Gyertyaszentelő, a megszentelt élet, a szerzetesek világnapja is. Erre reflektál Farkas Ibolya szociális testvér, aki vallomásra bírta a Csíkszereda és környékének szerzeteseit (4. oldal)

  • Több száz év után címmel Dr. Bartal Károly Tamás jászóvári premontrei apát osztja meg örömét, a pálos szerzetesek Hargitafürdőre történt visszatelepedése,”rendhagyó eseménye” kapcsán. És felvázolja az ébredés útját is, amit ha felvállalna népünk, akkor Felvidéken is felragyogna a remény csillaga (5. oldal) 
  • Öt év önkéntes szolgálat – Bakó Mária-Hajnalka a Mária Rádiónál végzett szolgálata alatt szerzett személyi  tapasztalatiról számol be. (6. oldal) 
  • Mi a pálos atyák hivatása? – kérdéssel, egy részletet olvashatunk a Mária Rádióban elhangzott interjúból, melyet Ferencz Kornélia készített P. Bátor Botond pálos tartományfőnökkel. (7. oldal)
  • Munkácsy Mihály 1844-1900 címmel - a kultúra rovatban -, Sárközi Sándor piarista atya mutatja be a 19. század legnagyobb magyar festőjét. (8-9. oldal)
  • Visszatértek a fehér barátok – Csúcs Mária számol be a Hargitafürdőn, a Szent István templom melletti plébániaépületbe berendezett pálos kolostorról, Nagy Gyöngyvér fotóival színesítve a tudósítást. (10-11. oldal)
  • Hiba csúszott a számításba! – Katóca meséje a gyerekeknek szól, míg Dimén Erika a februári vakációra, a hosszú téli estékre ad ötleteket a szülőknek. (12-13. oldal)
  • A derűs élet rovatban az embert megszégyenítő maci-nevelés módszerén derülhetünk, okulhatunk, amint azt a sinferopoli Zoo-ban lakó medveanyuka és a kis bocs bemutatja. (14. oldal)
  • A keresztrejtvény segít agytekervényeinket dolgoztatni, majd Tóth Árpád, Öröm illan versével megsimogat, ami jól is esik, mert az élet méze nem üröm. 
  • KRISZTUS VILÁGAErdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja – rólunk és nekünk szól. Megrendelhető a négy erdélyi egyházmegye római katolikus plébániáin, a kézbesítőknél vagy a szerkesztőségben: 530230 – Csíkszereda (M-Ciuc), Kossuth L. u. 38. sz., Hargita megye, tel/fax: +40-266-311-726, email: krisztusvilaga@yahoo.com. Bankszámlaszám: RO65 RNCB 0159 0154 1927 0001, BCR Agentia Miercurea Ciuc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése