2014. 02. 04.

-26 Celsius-fok ismét Csíkban

Az országban az idei tél legalacsonyabb hőmérsékleti értékét mérték ismét Csíkszeredában: keddre virradóra −26 Celsius-fokig csökkent a hőmérők higanyszála.
hideg vn 005_b
Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban −26 Celsius-fok, Maroshévízen −20 Celsius-fok, Székelyudvarhelyen pedig −4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérsékleti érték keddre virradóra. A marosvásárhelyi területi meteorológiai központ ügyeletes meteorológusa, Pethő Dévay Ildikó elmondta, Csíkszeredában ezekre a napokra −30 Celsius-fok körüliek a napi hőmérsékleti rekordok, ahogy az elmúlt napokban, úgy ezúttal sem dőlt meg rekord.
Gyergyóalfaluban megdőlt ugyan kedd reggelre a korábbi, −25 Celsius-fokos napi hőmérsékleti rekord, de mivel ott is a csíkihoz hasonlóak erre az időszakra a napi legalacsonyabb értékek, ez csak egy kivételnek tekinthető – magyarázta el a meteorológus.
A februári csíkszeredai hidegrekord −35,2 Celsius-fok, ezt 1987-ben regisztrálták.
A következő két éjszakán még hideg lesz, de a szakember szerint már nem ennyire, −20 Celsius-fok körüli értékek várhatók Csíkszereda és Gyergyóalfalu térségében. Csütörtöktől beborul az égbolt, és enyhül kissé az időjárás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése