2014. 02. 12.

Tófalvi Éva 26. lett üldözésben!

Második versenyén is túl van Tófalvi Éva a szocsi olimpián. A vasárnapi sprint után, amit a 22. helyen fejezett be, ma (febr. 11-én) a 10 km-es üldözés szerepelt a programban.

Éva 55 másodperces hátránnyal indult, hiszen közel egy perccel kapott ki a vasárnapi győztes Kuzminatól. Az olimpiai bajnok Andrea Henkellel egyszerre induló Tófalvi hibázott az első két lövészetnél. Fekvő pozícióból először egyet, aztán két korongot hibázott el. Ennek megfelelően kellett teljesítenie 3 büntetőkört, így egészen a 36. helyig esett vissza.

Álló helyzetben a lövések tökéletesen működtek. Éva mindkét alkalommal ötből öt korongot talált el. Haladt előre, az utolsó néhány kilométeren futásban nagyon gyors volt, így sikerült javítania. Végül a 26. helyen ért célba 2 perc 44 másodperc lemaradással.

Szőcs Emőke nem indulhatott az üldözéses versenyen, mert arra csak a sprint első 60 helyezettje kvalifikálódott, ő pedig 70. lett vasárnap.

Évát és Emőkét legközelebb pénteken láthatjuk újra, csíki idő szerint 17 órakor veszi kezdetét a női 15 km-es egyéni futam.

Pál-Pál Előd
erdély.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése