2014. 04. 27.

A szentté avatás végén, a Regina Coeli előtt

Kedves Testvéreim! Mielőtt lezárnánk a hitnek ezt az ünnepét, szeretnélek mindnyájatokat köszönteni, s mindannyiótoknak köszönetet mondani!

Köszönetet mondok a bíboros testvéreknek s a nagyszámú püspöknek és papnak a világ minden részéből.

Hálámat fejezem ki a számos országból érkezett hivatalos küldöttségeknek, akik azért jöttek, hogy tisztelegjenek a két pápa előtt, akik elvitathatatlan szerepet játszottak a népek fejlődésének és a békének az ügyében. Külön köszönet illeti az olasz hatóságokat az értékes közreműködésükért.


Nagy szeretettel köszöntöm a Bergamói és a Krakkói Egyházmegyék zarándokait! Kedveseim, azzal tiszteljétek a két szent pápa emlékét, hogy hűségesen követitek a tanításaikat!

Hálás vagyok mindazoknak, akik nagylelkűen előkészítették ezeket az emlékezetes napokat: a Római Egyházmegyének, Vallini bíborossal, Róma városának, Ignazio Marino polgármesterrel, a rendfenntartó erőknek és a különböző szervezeteknek, társulatoknak és a számos önkéntesnek. Köszönet mindenkinek!


Üdvözlöm az összes zarándokot – itt, a Szent Péter téren, a szomszédos utcákon és Róma más helyein –, ahogyan mindazokat is, akik a rádió és a televízió által kapcsolódnak hozzánk; és köszönet a média vezetőinek és munkatársainak, akik oly sok ember számára lehetővé tették, hogy részt vegyenek [ezen az ünnepen]. A betegek és idősek felé, akikhez különösen is közel állt a két új szent, külön üdvözletet intézek.

Most pedig forduljunk imádságban Szűz Máriához, akit XXIII. János és II. János Pál valódi fiaiként szerettek.

Regina coeli

(tcs) VR





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése