2014. 04. 20.

Kirill Pátriárka húsvéti üzenete

Kirill pátriárka Húsvét alkalmából köszöntötte az Oroszországban és külföldön élő keresztényeket.

Kirill Pátriárka húsvéti üzenete
A Húsvétot az ünnepek ünnepének nevezik, hiszen Jézus Krisztus az ember két legfőbb ellenségét győzte le: a bűnt és a halált. Most pedig az ember átlépheti a korábban leküzdhetetlen akadályt a szabadság és az örökkévalóság felé. Azt az akadályt, amelyet korábban senki és semmi nem tudott leküzdeni. Sem a bölcs filozófusok és tudósok, sem a híres festők és költők, sem az uralkodók hatalma, sem pedig a diplomáciai művészet. Krisztus megszüntette mindazt, ami mindannyiunkat akadályozza abban, hogy olyanok legyünk, mint Ő. Röviddel a szenvedése előtt, Krisztus ezt mondta a tanítványoknak: „Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást!”. Az emberek egymás iránti szeretete, minden különbség ellenére – a legfontosabb. Hiszen a szeretet hiánya tönkreteszi az embert, szétválasztja a családokat, szétszakítja a társadalmat és az államot.
A Húsvét napjaiban különösen imádkozzunk Istenhez: az ukrán népért, az ellenségeskedők kibéküléséért, az erőszak megállításáért, az emberek egymás iránti irgalmáért. Ukrajna, a szívünk része, amely vérzik az ukrán nép szenvedéséért. Több millió pravoszláv hívővel én is különösen imádkozom a békéért Ukrajnában.
A keresztény ember nem az, aki a könyvekből ismeri Jézus Krisztust, hanem aki érzi az Ő jelenlétét az életében. Azoknak, akik még nem tapasztalták meg ezt az érzést, szívemből kívánom, hogy rátaláljanak.
Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek! Krisztus feltámadt!

Oroszország hangja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése