2014. 04. 30.

Politikusok és püspök a szentté avatásról


A világegyház immár szentként tiszteli XXIII. János és II. János Pál pápákat. Fényes tanúságtételük példa minden hívő és jóakaratú ember számára. A szentté avatás előestéjén, április 26-án Rómában Mindszenty bíboros egykori címtemplomában gyűlt össze a magyar közösség, hogy szentmisével adjon hálát a nagy eseményért.

A Santo Stefano Rotondo bazilikában a szertartást Erdő Péter bíboros vezette, koncelebrált számos magyarországi és határon túlról érkezett főpásztor, jelen volt több közjogi méltóság. Megkérdeztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert, illetve Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspököt, hogy mit jelent számukra a két szent pápa tanúságtétele?

RealAudioMP3Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a két szent pápa tanúságtételéről: II. János Pál pápának köszönhetjük spirituálisan, hogy Magyarország ma szabad, szuverén állam. XXIII. János prófétai érdeme, hogy a mai egyház képes az örök igazságokat a mai ember nyelvén megfogalmazni.

RealAudioMP3Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter II. János Pálról: A hit bátorságát jeleníti meg számomra. Ha hiszünk abban, amit az Úristen ránk bízott, akkor az meg fog valósulni. XXIII. János a hit nyitottságát, fejlődőképességét szimbolizálja, ami által még közelebb kerülhet a keresztény örökség az emberekhez.

RealAudioMP3Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök is felidézte személyes emlékeit II. János Pálról, amikor látta a már nagy beteg pápát a magánkápolnájában imádkozni. Legyünk az imádság emberei, legyünk elkötelezettek a világ dolgai iránt – ezt üzeni nekünk a két szent pápa tanúságtétele.

(gá) VR





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése