2016. 03. 09.

A szíriai titokról lebbentették fel a leplet


A szíriai titok - Ezért kellett meghalni százezreknek, s ezért fojtogatja hazánkat is a menekültáradat.

Az Egyesült Államok és szövetségeseinek feltett szándéka, hogy megdöntsék a demokratikusan megválasztott szíriai kormányt és helyette Nyugat-barát rezsimet segítsenek hatalomra. Ennek pedig az a fő oka, hogy a szíriai elnök nemet mondott az amerikai és nyugati érdekekre, a katari gázvezetékprojekt kiépítése kapcsán. Stephen Lendman amerikai újságíró lebbentette fel a leplet a valódi amerikai célokról. Megint ott tartunk, hogy a végére nyilvánvalóvá válik, emberek százezrei pusztulnak el, kelnek útra Európába, csak azért, mert a világ urainak iszonyú anyagi vonzattal járó globális projektjének megvalósításába belepiszkított a szír elnök.
Lendman szerint az amerikai irány fő oka, hogy a neokonok Washingtonban kiszemeltek legalább hét országot a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában, hogy levezényeljék az úgynevezett rendszerváltást.

Csütörtökön publikált a Politika magazin hasábjain egy terjedelmes írást egy amerikai ügyvéd, aki ráadásul unokaöccse a néhai amerikai elnöknek, John F. Kennedynek. Robert F. Kennedy Jr. ugyanis leírt a dolgozatában, hogy az Egyesült Államok akkor döntött Asszád megtámadásáról, miután meghiúsult a 10 billió dollárértékű gázvezeték megvalósítása, amely Katarból Szaúd-Arábián, Jordánián, Szírián és Törökországon keresztül juttatta volna a gázt Európába. Ebbe a levesbe köpött bele Asszád szír elnök, aki kijelentette, hogy Szíria nem adja áldását a gázvezeték kiépítésére, és így az ötlet megfeneklett.

Nem sokkal ezután kezdte a CIA finanszírozni az Asszád-ellenes csoportokat Szíriában, kirobbantotta a polgárháborút, amelynek hatásait Magyarország érzi igazán az elmúlt időben. Ankara profitált volna a gazdag tranzitdíjakból és a Perzsa-öböl döntő szunnita királysága, Katar erősítette volna a világ földrajzpiacait.

Katar legnagyobb szövetségese az arab világban az Egyesült Államokban. 2011 márciusa óta az Egyesült Államok és szövetségei, különösképpen Szaúd-Arábia, Katar és Törökország proxyháborút folytat Szíria ellen. Az évek óta tartó konfliktusban 270-470 ezerre tehető a halottak száma, és az szíriai lakosság fele elhagyni kényszerült lakóhelyét, több százezer ember pusztult el, és az ország lakosságának fele kényszerült elhagyni lakóhelyét, Európa bástyáit százezrek rohamozzák.

K.A. - hunhir

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése