2016. 03. 23.

Vesztes és nyertes perek után visszahelyezték tisztségébe Kedves Imrét

Ismét a Hargita Megyei Közpénzügyi Adminisztráció igazgatójaként dolgozhat Kedves Imre, aki a Marosvásárhelyi Ítélőtáblán jogerősen pert nyert az országos adóhatósággal szemben.
kedves imre_kr_01_b 
Kedves Imre visszatért a közpénzügyi adminisztráció élére 
Az akkor még Hargita Megyei Közpénzügyi Vezérigazgatóság vezetőjeként dolgozó Kedves Imre munkaszerződését 2014 decemberében bontották fel az országos adóhatóság (ANAF) elnökének rendelete értelmében. Erre a lépésre azután került sor, hogy az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Kedves esetében hivatali összeférhetetlenséget állapított meg, majd az ANI ellen indított pereket az igazgató minden szinten elveszítette.
Kedves Imre az elbocsátásáról rendelkező döntés érvénytelenítése érdekében először a Marosvásárhelyi Ítélőtáblához fordult, amely a Hargita Megyei Törvényszékhez utalta vissza az ügyet. Első fokon a törvényszék még tavaly júniusban Kedves Imrének adott igazat, ezt követte az ANAF részéről benyújtott fellebbezés. A jogerős döntést idén februárban hozta meg az ítélőtábla, amely elutasította az adóhatóság fellebbezését, megerősítve a Hargita Megyei Törvényszék ítéletét. Ez amellett, hogy érvényteleníti az adóhatóság elbocsátásra vonatkozó rendelkezését, kötelezi az intézményt, hogy Kedves Imrét ismét alkalmazza korábban betöltött tisztségébe. Ugyanakkor az elmaradt bérének és más juttatásoknak megfelelő összegű kártérítés kifizetésére is kötelezték az ANAF-ot.
Az ügy kapcsán kerestük Kedves Imrét, aki azt mondta, ebben a kérdésben nem szeretne nyilatkozni. Mint megtudtuk, az igazgató március 21-étől ismét ellátja a Hargita Megyei Közpénzügyi Adminisztráció vezetői tisztségét.

szekelyhon.ro

1 megjegyzés:

  1. Ez igen ! Ezt nevezem székely, konok, küzdő embernek, az igazságáért. Gratulálok, Imre !

    VálaszTörlés