2016. 11. 26.

Hirdetés: 2016. november 27.1. Advent első vasárnapja van, a karácsonyi készület ideje. Tartózkodjunk a zajos mulatságoktól.
2. Ma van az Árpád-házi Szent Erzsébet gyűjtés. Adományainkkal a Caritas idős és beteg testvéreinket segítő, otthoni beteggondozó szolgálatát támogatjuk.  XVI. Benedek pápa egy idősotthonban mondta: „Egy társadalom milyenségét az alapján is le lehet mérni, hogy miként bánik az öregekkel, milyen helyet biztosít nekik a közéletben”.
3. A XV. csíkszeredai Csángó Nap rendezvény keretében 11 órakor „A moldvai csángókért szól a harang” ünnepi szentmisét tartunk a Millenniumi templomban. Énekelnek a külsőrekecsini hívek. Perselyadománnyal segítjük őket.
4. Ma 17 órakor ünnepélyesen meggyújtjuk a város adventi koszorúján az első gyertyát.
5. Hétköznap reggel 6 órakor tartjuk a roráté szentmisét, előtte és alatta gyónási lehetőség mindkét templomban.
6. Plébániai hittanórára várjuk a gyermekeket keddtől péntekig.
7. A 2017. évi Katolikus Falinaptár kapható. Ára 3 lej. Figyelmükbe ajánljuk az újságokat, a Krisztus világa folyóiratot, a Szentlélek szentsége 304 oldalas családi katekizmust. Ára 12 lej.
8. A kegytárgyüzlet nyitva tart reggel 9 órától du. 5 óráig. Ott is ki lehet fizetni az egyházi hozzájárulást.
Főegyházmegyei rendelkezés van arra, hogy minden hívő az évi jövedelmének 1%-át, de nem kevesebbet mind 5O lejt kell felnőttek után, hozzájárulás formájában befizetnie a plébániának, s ebből az összegből a plébánia minden egyes hívő után 6 lejt kell átutalnia a Főegyházmegyei segély alapba.
9. A polgármesteri hivatal gyűléstermében, pénteken 18 órától, Dr. Tóth Csaba: Az erdélyi fejedelemség pénzverése címmel tart előadást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése