2016. 11. 05.

Tiltakozzunk!

Felháborító, amit most a DNA művel. 
Nem lehet tovább hallgatni. 
Meg kell mozdulni, mert akire a DNA ráteszi a kezét, azt ki akarja iktatni. Utána pedig elbánnak az intézménnyel és a közösséggel.
Csíkszeredában Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos félreállításával kezdték 2015. ápr. 29-én. Ők a bőrükön tapasztalták és mi is megtapasztaltuk, mit jelent mikor a hiteles vezetőket félreállítják. Szándékosan Csíkszereda lemaradását, az EU-s pályázatokból való kimaradást, a megtorpanást és reményvesztést idézték elő.
Szükségesnek tartom, hogy a Státus Igazgatótanácsa a médián kívül, tájékoztassa a nuncius urat. 
Az európai országok kancelláriáit és nagykövetségeit kell tájékoztatni, valamint az Egyesült Államok nagykövetségét. 
Helyzetünk annyira súlyos, hogy tiltakozó megmozdulásra van szükség. Az imádság mellett Marosvásárhelyen az un. villámcsődületet - flash mob-ot,  tiltakozó tüntetést kell tartani Tamási Zsolt-József meghurcolása ellen és az iskolánkért, valamint Ștefan Someșan Maros megyei főtanfelügyelő meghurcolása miatt, és a tüntetéseket folytatni kell a székelyföldi városokban.
Tanulnunk kellene egy nemzettől, amelynek egy tagját is ha bántalom ér, akkor több millióan tiltakoznak!
Nekünk is, de "érdekvédelmi szervezetünknek" - az RMDSZ-nek felsőbb szinten tiltakoznia kell. 
Igazságtalan, amit Romániában az utóbbi időben csinálnak: évek óta nem szolgáltatják vissza a kommunizmus alatt elkobzott egyházi ingatlanokat, amire törvény van! Amit pedig visszaszolgáltattak, azokat most államosítani akarják a DNA segítségével. 
 
Hans G. Klemm az Amerikai Egyesült Államok nagykövete f. év február 15-én a Liviu Dragnea kezdeményezte törvénytervezettel kapcsolatban úgy foglalt állást: a szabad véleménynyilvánítás joga az alapvető jogok közül való, amelyet semmilyen formában nem szabad korlátozni.
Ugyanő szeptember 13-án tett csíki és háromszéki látogatásakor
leszögezte, hogy az Egyesült Államok tiszteli a kisebbségeket, fontosnak tartja a szólás és a gyülekezés szabadságát, a székelyföldi embereknek tehát joguk van törvényes úton tiltakozni, utcára vonulni, petíciókat benyújtani az állami szervezeteknek, kérve a problémák orvoslását. Arról is biztosította a jelenlévőket, hogy követik a romániai visszaszolgáltatási folyamatot, annál is inkább, mert a visszaigénylők egy része idős ember.
Visszatérve a Státushoz, nekünk a történelmi egyházakkal szolidárisan, együtt kell utcára vonulnunk. Ha kell mindennap, mint a Bukarestiek tették, amikor Pontát megbuktatták!!!!
A választások előtt ez még helyzeti előnyt is jelent. 
A választások után az új kormányzó pártok bebetonozva érzik magukat. 
Az ökuménia és szolidaritás alapján induljon el a tiltakozások sorozata. 
Nekünk nincsen veszíteni valónk, pláne erkölcsileg!
Ezért tiltakozzunk!!! 

Ajánló: 
Kelemen: az ügyészséget használják a közösségi érdekek ellehetetlenítésére

A székelyföldi megyék tanácselnökeinek állásfoglalása a marosvásárhelyi iskolaügyben

Az RMDSZ állásfoglalása a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyében 

Házi őrizetbe helyezik a Maros megyei főtanfelügyelőt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése