2023. 10. 28.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 30. befejező rész

Egyházunk tanítása szerint aki nem él igazán szép, tiszta életet itt a földön, annak biztos, hogy a tisztítótűzben kell várakoznia az örök boldogság előtt. 
A tisztítótűzben való szenvedésről viszonylag keveset tudunk. Azt tudjuk biztosan, hogy létezik és ez egy tisztulási lehetőség és szükségesség az örök boldogság „előszobájában”. Isten csodálatos szeretete és elrendezése révén vannak olyan lelkek (emberek), akik kapcsolatba tudnak kerülni a tisztítótűzben szenvedő lelkekkel. Ilyen személy volt Mária Simma, aki 1915-2004-ig élt Ausztriában. Megélhetésben, munkában a hétköznapok kemény küzdelmét élte végig. Az Úr szép lassan rávezette, hogy a tisztítótűzben Szenvedő Lelkekkel való kapcsolattartás karizmáját megélje, gyakorolja. Így lett a Szenvedő Lelkek apostola, közvetítője. Ez a karizma kemény terhet rótt Mária Simmára, aki szeretettel, önként vállalt különböző áldozatokat, szenvedéseket a Szenvedő Lelkek megmentésért, kiszabadításáért.

Ki lett a győztes? – Egy dél-németországi gyáros egyszer meghívott előadást tartani. Mikor megérkeztem, így szólt: „Asszonyom, maga egy éve a szomszédos településen tartott előadást. Véletlenül megláttam a plakátot, amelyen az előadását hirdették, és arra gondoltam: Ilyesmi még létezik? Ekkora hülyeséget! Hirtelen jött az ötlet: tulajdonképpen ráérek, és egyszer meghallgathatom ezt a bolondságot. Bementem, és leültem leghátul.

Váratlanul érintett meg a kegyelem, amikor maga ezt mondta: »Amíg az ember él, soha nincs késő, mindent lehet pótolni, sőt, többet is tehetünk annál, amit elmulasztottunk. Szívbéli buzgósággal minden helyrehozható!« Akkor már évek óta nem jártam templomba, de ez hirtelen megérintette a szívemet; elöntött az Isten iránti szeretet, és megváltoztatta az életemet. Elhatároztam: ennek az asszonynak a mi városunkban is beszélnie kell, meg fogom szervezni.”

A gyáros a saját plébánosához nem mehetett, mert az ellene volt az ilyen dolgoknak. Ezért a városi önkormányzathoz fordult, amely rendelkezésére bocsátotta a közösségi termet 300 márka bérleti díjért. Alig kezdte el népszerűsíteni az előadást plakátokkal és hirdetésekkel, a plébános felhívta: „Maga meg mit művel az engedélyem nélkül?”

A gyáros így válaszolt: „Egyelőre még szólás- és lelkiismereti szabadság van nálunk. Egyébként pedig, nyugodjon meg, plébános úr, egy lelket sem fogok a romlásba taszítani!”
A támadás a legjobb védekezés - gondolhatta a plébános - és így folytatta: „Azonnal betetetem az újságba, hogy senki ne menjen el!” - „Ezt persze megteheti, plébános úr” - felelte a gyáros higgadtan - „én pedig a város őrzőangyalát fogom meghívni, hogy segítsen, és majd meglátjuk, ki lesz a győztes!” A plébános küldött egy írást az újságnak, de egy órával elkésett: a cikk csak másnap jelent meg, amikor én már megtartottam az előadást a városi kultúrteremben. A terem egyébként zsúfolásig megtelt, de szerencsére rendelkezésre állt egy jó minőségű hangosító berendezés, amelynek segítségével az épület előtt rekedtek is hallhatták a szavaimat.

Imádkozzuk a rózsafüzért
Mária Simma közölte azt is, hogy a Szenvedő Lelkek 1983 óta erősen hangsúlyozták a családi rózsafüzér jelentőségét és ezt mondta: „A gonoszléleknek kisebb hatalma lenne egyházunkban, ha a családokban gyakrabban imádkoznák a rózsafüzért.”

Az előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 9.

 Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 10.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 12.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 13.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 14.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 15.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 16.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 17.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 18.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 19 és 20.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 21. és 22.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 23.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 24.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 25. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése