2014. 04. 01.

Külhoniak ellen hergel a baloldal

 A magyar baloldal a gyalázkodás minden eszköztárát igyekszik bevetni a szavazás előtti napokban, hogy a bizonytalankodó választókat a maga oldalára állítsa. Programjuk nincs, de a hatalom az kellene nekik!
A Háromszék független napilap cikke is erről szól.

**
A Fidesz szerint a baloldalon tényleg semmi sem változott, úgy vélik, a „Gyurcsány-koalíció” egyfolytában kétségbeesetten hazudozik, és újra a külhoni magyarok ellen hergel reagált a kormánypárt a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének tegnapi közleményére.

Molnár Csaba korábban azt írta: a DK azt követeli Navracsics Tibor közigazgatási minisztertől, hogy naponta adjon tájékoztatást az egyes választókerületekben új lakcímet létesítők számáról, szerintük ugyanis a Fidesz a választás napjára szavazókat akar „importálni”. Hozzátette: az okmányirodák meghosszabbított nyitva tartással és vasárnap is fogadnak ügyfeleket, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező határon túli magyar állampolgárok akár a választás napján is létesíthessenek hazai lakcímet.

A Fidesz válaszként hangsúlyozza, hogy a szavazóköri névjegyzék április 4-én, pénteken 16 órakor zárul, ezt követően már egyik szavazóköri névjegyzékbe sem lehet bejelentkezni vagy átjelentkezni. Hang­súlyozzák, az okmányirodák április 6-i nyitva tartása nem ad lehetőséget arra, hogy valaki a választás napján jogosulttá váljon a helyi egyéni választókerületi képviselőjelöltre szavazni. A választási névjegyzék ugyanis csupán a választást megelőző második napig módosítható akkor, ha a kérelmező legkésőbb a választást megelőző hetedik napig magyarországi lakcímet létesített.

„Csalni és hamisítani egyedül a Gyurcsány-koalíció képes, lásd a bajai, kislétai és berettyóújfalui videót, Simon Gábor meghamisított vagyonnyilatkozatát és nemzetbiztonsági vizsgálatát” – írják zárásként utalva a baloldalt érintő korrupciós és hamisítási ügyekre.

Háromszék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése