2014. 04. 06.

Hirdetés: 2014. április 6.



1. Keresztúti ájtatosságot végzünk ma délután fél 5-től, szerdán és pénteken az esti mise előtt fél 7-től.
2. Plébániai hittanórákra várjuk a gyerekeket.
- Pénteken elsőáldozók és bérmálkozók felkészítője. 
- A bérmálkozók folyamatos vizsgája húsvét után kezdődik. A vizsga anyagát megtalálják a blogban: Csak bérmálkozóknak címszó alatt vagy a http://szentkereszt.ro/ honlapon.
- Szombaton 10 órakor ministránsképző.
3. Az iskolások húsvéti gyóntatását elkezdtük, holnap 9 órától folytatjuk.
4. Adójuk 2%-át felajánlhatják az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa támogatására.  Űrlap kapható a sekrestyésnél és a kegytárgyasnál.
5. A Czestochovai Fekete Madonna vonatos zarándoklat, amely június 22-26 között lesz (felnőtteknek 620 lejbe kerül, gyermekeknek 210 lej kedvezménnyel és biztosítással együtt). Feliratkozni a plébánián, a sekrestyésnél és Veress Katalinnál lehet. A helyek korlátozottak.
6. A 11 napos nagy zarándoklat október 7-17 között lesz, Budapest-Lisszabon repülővel, Liszabontól-Fatima-Santiago de Compostella-Garabandal-Lourdes-Avignon-Nizza-Monaco-Pádua-Budapestre vissza autóbusszal (ára 950 euró mindenestől). Feliratkozni szintén a plébánián és Veress Katalinnál lehet.
7. Elsősorban 50 bérmálkozót és hittanost jutalom zarándoklatra viszünk Gyulafehérvárra a Nagycsütörtöki olajszentelési misére, amit a Duna TV is közvetít. Mise után pedig városnézésre kerül sor. Aki a zarándoklaton részt akar venni, a beiratkozáskor 10 lejt fizet, a végén 5 lejt visszakap.
8. Egy hét múlva Virágvasárnap, minden szentmise elején barkaszentelést végzünk. A virágvasárnapi körmenetet a 11-es szentmisén tartjuk, ezért a negyed 1-es szentmise elmarad.
9. Előre jelezzük, hogy a háromnapos lelkigyakorlatot Nagyhét első három napján tartjuk. A lelkigyakorlatot P. Balla Barnabás, hargitafürdői pálos perjel vezeti.
10. Az elsőáldozó gyerekek szüleit találkozóra hívjuk.
- A Nagy Imre Iskolában tanuló elsőáldozó gyerekek szüleivel szülői értekezletet tartunk csütörtökön du. 5 órakor az altemplomban.
- A Petőfi Sándor, Nagy István, József Attila és a Rebreanu Iskolába járó elsőáldozók szüleinek nagyhétfőn du. 5 órakor lesz a szülői értekezlet az altemplomban.
11. A Millenniumi templom orgonájának megépítése végett pályázatot nyújtottunk be tavaly ősszel Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumába, ahonnan a hét folyamán levélben jelezték, hogy az idei költségvetésből 20 millió Ft. támogatást jóváhagytak. Erre csak azt mondhatjuk, hogy Isten fizesse.
12. De mi is fizessünk azzal, hogy aki regisztrált a szavazásra, de még nem szavazott, éljen a lehetőséggel ma, és tegyen eleget ezen kötelességének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése