2013. 11. 21.

Családi gazdálkodás nemzetközi éve

A szerdai általános kihallgatás végén a Szentatya két felhívással fordult a világhoz a Szent Péter téren.
November 21-én ünnepeljük Szűz Mária bemutatását a templomban – emlékeztetett a Szentatya. Ekkor „pro Orantibus” imanapot tartunk, amelyet a klauzúrás szerzetesi közösségeknek szentelünk. Ez jó alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk az Úrnak azért a sok személyért, akik a kolostorokban és remetelakokban Istennek szentelik magukat az imában és a dolgos csendben. Adjunk hálát az Úrnak a klauzúrás, szemlélődő élet tanúságtételeiért és támogassuk ezeket a testvéreinket lelki és anyagi értelemben, hogy be tudják tölteni fontos küldetésüket.

November 22-én hirdetik meg az ENSZ-ben a „Családi gazdálkodás nemzetközi évét”, amelynek célja, hogy kiemelje: a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés a családban találja meg a teremtett világ tiszteletteljes működtetőjét, aki figyelembe veszi a konkrét szükségleteket.  

Kiskunhalasi Tóth Zoltánné Ida 17 gyermeke
A család a munka során a testvériség modellje. 
Megéli a családtagok közötti egység és a szolidaritás élményét nagyobb érzékenységet mutatva azok iránt, akik ápolásra és segítségre szorulnak, megakadályozva az esetleges társadalmi konfliktusok kialakulását. 
A Szentatya elismeréssel szólt a hasznos kezdeményezésről és annak a kívánságának adott hangot, hogy a meghirdetett év járuljon hozzá a számtalan jótéteményhez, amelyet a család nyújt a gazdasági, társadalmi, kulturális és erkölcsi fejlődéshez, a keresztény egységhez.

(sv) VR


1.Székely-magyar: Imádkozzunk népünkért

2. A fenti képhez: A 42 éves kiskunhalasi asszony 7 éves munkaviszony után – idén már – huszonkettedik éve van gyesen. Egymás után születnek gyermekei. – Ez így alakult. Sok gyerek, sok boldogság – mondta akkor Ida, aki azt vallja: ha egy gyermek megfogant, akkor világra kell őt hozni.  http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/befer-meg-egy-kisagy-a-16-gyermekes-csaladhoz-476135

3. Lukács Ernő, a 20 gyerekes milliárdos – a teljes történet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése