2014. 03. 21.

A világ legdrágább kutyái

article-2584131-1C670FDE00000578-360 634x422Eladták minden idők legdrágább kutyáit, két aranyszínű tibeti masztiffot. Az egyik tizenkét millió jüanért kelt el,  másik 6 millióért. 
A kettő együtt csaknem 3 millió dollár.
 

A két tibeti mastiff egy vásáron kelt el Csöcsiang tartományban Kína keleti részén.

A szerencsés jószágok gazdája egy tehetős kínai ingatlanfejlesztő. Az üzletembernek nem véletlenül kellett ilyen mélyen a zsebébe nyúlnia a tündéri házikedvencek megvásárlásakor. A tibeti masztiff a világ egyik legritkább kutyafajtája, a kínai elit körében státusszimbólum egy ilyen kutya birtoklása. Az állat tenyésztője szerint ezekben a kutyákban oroszlánvér folyik, amit talán a "sörényük" és aranyszínű bundájuk miatt gondolhatnánk. Az újdonsült kutyatulajdonos maga is szeretné tenyészteni a ritka masztiffokat, ugyanis nagyon nagyra megnőnek. Olyanok, mint egy kis oroszlán. Rendkívül erős és igen agresszív kutya, ugyanakkor igen hűséges. A gazdiért kész az életét is feláldozni.

Kínában még soha ennyit nem fizettek egy kutyáért sem, mint most a luxus ebek vásárán Csöcsiang tartományban. Ha a tibeti mastiff tenyésztése sikeres lesz, akkor az ingatlan vállalkozó végképp áttér a kutyákra, mert úgy érzi, hogy a gazdag kínaiak a jövőben hajlandók lesznek akár többmillió dollárt is kiadni egyetlen hűséges testőr kutyáért.

Forrás: www.asiaport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése