2014. 03. 30.

Hirdetés: 2014. márc. 30.



1. Ma életbe lépett a nyári időszámítás. A vasárnapi miserend változatlan. Hétköznap ezentúl este 7 órától végezzük a szentmisét.
2. Az erdélyi Mária Rádió és a Segítő kéz felhívására ma, március 30-án 9 órától ¼ 2 óráig a templom előtti parkolóban, gyűjtést szervezünk tartós élelmiszerekből. Aki felkarolja ezt a kezdeményezést és segíteni akar a rászorulókon, adományát adja át a Mária Rádió önkénteseinek. Az összegyűjtött tartós élelmiszereket eljuttatják rászoruló testvéreinknek, akik a Segítő kéz adatlistáján szerepelnek Erdély szerte. Isten áldását kérjük minden adakozóra! Köszönet a rászorulók nevében!
3. Keresztutat végzünk ma fél 5-től, szerdán és pénteken fél 7-től.
4. A hónap utolsó vasárnapja van, ezért az 5 órás szentmisét a családokért ajánljuk fel.
5. Plébániai hittanórákra várjuk a gyerekeket.
- Pénteken elsőáldozók és bérmálkozók felkészítője. 
- A bérmálkozók folyamatos vizsgája húsvét után kezdődik. A vizsga anyagát megtalálják a blogban: Csak bérmálkozóknak vagy a http://szentkereszt.ro/ honlapon.
- Szombaton 10 órakor ministránsképző.
6. Előre jelezzük, hogy a háromnapos lelkigyakorlatot Nagyhét első három napján tartjuk. A lelkigyakorlatot P. Balla Barnabás, hargitafürdői pálos perjel vezeti. Az iskolások húsvéti gyóntatása április 7-én, egy hét múltán kezdődik, ahogyan a hitoktatók beprogramozzák.
7. Adójuk 2%-át felajánlhatják az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa támogatására.  Űrlap kapható a sekrestyésnél és a kegytárgyasnál.
8. Pénteken 6 órától Botár István, A CSÍKI  HELYNEVEK TELEPÜLÉSTÖRTÉNETI TANULSÁGAI címmel tart előadást  a  polgármesteri hivatal gyűléstermében.
9. A Czestochovai Fekete Madonna vonatos zarándoklat, amely június 22-26 között lesz (900 lej helyett, 620 lejbe kerül kedvezménnyel és biztosítással). Feliratkozni Veress Katalinnál és a plébánián lehet.
10. A 11 napos Nagy zarándoklat október 7-17 között lesz, Budapest-Lisszabon repülővel, Liszabontól-Fatima-Santiago de Compostella-Garabandal-Lourdes-Avignon-Nizza-Monaco-Pádua-Budapestre vissza autóbusszal (ára 950 euró mindenestől). Feliratkozni szintén Veress Katalinnál és a plébánián lehet.
11. Keresztény újságok, Krisztus Világa márciusi száma még kaphatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése