2014. 03. 22.

Aki a tuttit mindenkinek megmondja



Felborzolta kedélyemet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, amikor röviden kijelentette: Orbán téved! (www.napi.hu)
Önmagát az igazság letéteményesének gondoló Gyurcsány mondja ezt, aki hazudott reggel, délben és este. Valóban a hazugságban nem lehet tévedni, mert csupa halandzsa. 
Március 21-én, pénteken jóslásokba bocsátkozott, anélkül, hogy kristálygömb vagy statisztikai kimutatások lettek volna előtte. Ő tudja, amit tud, és adja azt, amire képes.
Zalaszentgróton Orbán Viktornak kezdett jósolni: Téved a miniszterelnök, amikor azt hiszi, "lesz neki még egyszer kétharmada, egyszerű többsége sem lesz." Azt is megjósolta, hogy a választások után Orbán: “átkozni fogja a pillanatot, amikor nem arra használta fel a kétharmadot, hogy konszolidálja az országot.”
Majd megfeledkezve, hogy ő a vörös baloldal fia, összehasonlításokba kezdett:
“Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz, 
aki Mesterházy Attilára, az Angela Merkel Európáját választja”. 
Mióta kerültek Mesterházyék az EU Néppártjába?
Álmodozásainak se széle, se hossza: 
Tudják “olyan országot szeretnék, ahol …”
Álmodik a nyomor – írta Ady, de itt Álmodik a milliárdos. 
Amikor hazugsággal, kiárusítással vezette az országot, akkor kellett volna Burgenlandhoz felemelnie Magyarországot, s nem Moldvai, vagyis az “öszödi beszéd” "sz.." szintjére lesüllyesztenie.
És hagyjuk a Mesterházy Attiláról szóló vízióját, aki  Magyarországnak a földi paradicsomot megtudja teremteni. 
És a párhuzamnak se szeri, se száma: Zalaszentgróton, ahol DK-s polgármester van, ott folyamatos fejlődés és gyarapodás jellemző, míg a fideszes vezetésű Keszthelyen "túl van politizálva a város, veszélyben az egyetem, veszélyben a kastély".
Gyurcsány nem jósolt a visszahonosított vagy honosított magyar állampolgárok jövőjéről. Igaz, 2004. dec. 5-i szavazás előtt mindent megtett: fenyegetőzött 23 millió románnal, stb., hogy az általa “kölcsönökből és hamis statisztikákkal” megteremtett magyar jólétet tönkre fogják tenni…
A Gyurcsány jóslataira és kijelentésére - a visszahonosított vagy honosított állampolgár - Móra Ferenc, Zengő ABC-jéből ezt feleli: “Róka szava kicsit ér!”
Bízom a magyarországi választók többségében, hogy nem az ország tönkretevőire voksolnak, mert ismerik népünk évezredes megállapítását: 
A róka szőrét változtatja, de a szokását nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése