2014. 03. 21.

EP-választás után több támogatást

A májusi európai parlamenti választásokon való jó arányú részvétel több kormánytámogatást is jelenthet Hargita megye számára – véli Borboly Csaba.
 borboly_b 
Borboly Csaba: ezúttal nincs megosztva a magyarság
 A megyei önkormányzat elnöke szerint ha jó eredmények születnek a részvétel tekintetében, akkor nemcsak a csíki miniszterek, hanem az RMDSZ összes államtitkára, kormányzati tisztségviselője segítségét kérhetik a fejlesztésekhez szükséges pénzösszegek biztosításához. Az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöki tisztségét is betöltő Borboly csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a szervezet választási kampánya is erről szól majd. Hozzátette, arra buzdítják választókat, jöjjenek el szavazni, mert nincs megosztva a magyarság, nincs magyar-magyar verseny, és fontos, hogy minél többen vegyenek részt az EP-választásokon. Úgy vélte, a magyarság jogai addig tarthatók meg, amíg erőt tud felmutatni, ha ezt megkérdőjelezik, újabb jogosítványokat veszíthet el.
Az első erőpróbának a jelölteket támogató aláírások összegyűjtését nevezte, a szükséges 200 ezerből a területi szervezet 10 százalékot vállalt, és ezt már elérték – tudtuk meg. Az összesítések szerint több községben a vártnál jóval többen támogatták a jelölteket, így Kászonaltízen közel kétszerese, viszont Csíkpálfalván és Csíkszeredában csak fele gyűlt össze a várt aláírásoknak. Csíkszeredában nehezebb eljutni mindenkihez, és lassabban is megy a választópolgárok felkeresése – hangzott el indoklásként.
Borboly azt mondta, a fiatalokat külön is meg szeretnék szólítani, mert a távol maradók jelentős részét ők adják. Kérdésünkre, hogy a választási részvételt tekintve milyen eredménnyel lennének elégedettek, úgy nyilatkozott, az RMDSZ területi szervezetei között dobogós helyen szeretnének végezni.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése