2014. 03. 18.

Makovecz kiállítás

A Magyar Nemzetben (2014.03.18. - 9.o.) P. Szabó Ernő Összekötni az eget és a földet című beszámolója szerint ezzel a címmel nyílt kiállítás Makovecz Imre (1935-2011) építész életművéből vasárnap, a felújított, frissen átadott Pesti Vigadó galériájában.
A cikkíró megállapítja: Makovecz Imre szembement minden divattal, és „sem a politika, sem a szakma nem volt elbűvölve a tevékenységétől.” P. Szabó hozzáteszi: „Olykor pedig azok sem, akiknek tervezte épületeit. Jól érzékelteti ezt a Szent Mihály-templomhoz készült tervek sorsa. Hiába áldotta meg őket a pápa, máig nem kezdődhetett meg az építkezés.”
Halála előtt nem sokkal az építőművész azt mondta: „A Felső-Krisztinavárosban az önkormányzattól megbízást kaptam templomtervezésre, de a tervek megvalósítására a felső egyházi hatóság jóváhagyására is szükség lenne. Az pedig nincs meg.” MK
Ui.
P. Brückner Ákos Előd ciszter atya meglátogatta végnapjait élő barátját, Makovecz Imrét, hosszasan elbeszélgetett vele. Imre bátyám meggyónt, szentségekhez járult. Magát és műveit az Úristen kezébe tette le. Éppen ezért hiszem, hogy megvalósul a magyar Sagrada Familia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése