2014. 07. 03.

A CCEE közleménye a szíriai keresztre feszítések kapcsán

Az alábbiakban közöljük az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) állásfoglalását.
Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) felháborodását fejezi ki és mélységesen elítéli az olyan cselekményeket, mint a szíriai Deir Haferben végrehajtott keresztre feszítések, mely nem sokkal azelőtt történt, hogy kikiáltották az Iszlám Kalifátust az ISIS ellenőrzése alatt álló szír, illetve iraki területeken.
Az olyan cselekmények, amelyek a vallásra hivatkozva folyamodnak statáriális bíráskodáshoz, megakadályozzák, hogy a béke irányába haladjon az ország, melyet évek óta pusztít a testvérgyilkos háború.
Magyar Kurír

Kivégeztek, majd nyilvánosan keresztre feszítettek nyolc felkelőt Szíria északi részén az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) nevű szélsőséges csoport harcosai – jelentette vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Mint az MTI beszámolt róla, a londoni székhelyű emigráns szervezet információi szerint a szunnita szélsőségesek az Aleppó tartomány keleti felén található Deir Háfer nevű településen szombaton végeztek áldozataikkal.

A Bassár el-Aszad vezette rezsim ellen harcoló felkelők holttestét a település főterén tették közszemlére. Eközben az ISIS fegyveresei a szíriai főváros, Damaszkusz környékén első ízben csaptak össze a kormányellenes felkelőkkel – jelentette az OSDH.

Az ISIS fegyveresei a szomszédos Irakban is harcot folytatnak, és a bagdadi kormány megdöntésére készülnek. Szombaton az iraki fővárostól mintegy ötven kilométerre délre, Dzsurf as-Sahr közelében csaptak össze az iraki hadsereggel. Az ISIS célja egy iszlám állam: egy kalifátus létrehozása Irak és Szíria területén.

MK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése