2014. 07. 27.

Ukrajna a Boeing roncsainál nyomokat tüntet el

Donyecki Népköztársaság: Kijev a Boeing roncsainál harcol, hogy elkerülje a leleplezést

Donyecki Népköztársaság: Kijev a Boeing roncsainál harcol, hogy elkerülje a leleplezést

A Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke, Alekszander Borodaj kijelentette, hogy Kijev igyekszik elkerülni a leleplezést, ezért aktivizálja a katonáit a lezuhant malajziai Boeing közelében.

Ő úgy véli, hogy ez megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy a mostani kijevi hatalom meg akarja semmisíteni a hadserege által elkövetett bűncselekmény bizonyítékait.
Elmondása szerint Kijev intézkedése ellentmond Porosenko azon döntésének, miszerint a tragédia helyszínétől 40 km-es körzetben fegyverszünetet hirdettek.

**

A szakértők nem zárják ki, hogy az Ukrajna felett lezuhant Boeinget lelőhették az ukránok

A szakértők nem zárják ki, hogy az Ukrajna felett lezuhant Boeinget lelőhették

Az Ukrajna területén lezuhant malajziai Boeing 777 fekete dobozai nem mondanak ellent annak az információnak, miszerint a repülőgépet egy robbanórakéta darabjai sértették meg.

Erről a CBS csatorna számolt be egy a vizsgálathoz közel álló személyre hivatkozva.
Hozzátette, hogy a dobozok megerősítik, hogy „hatalmas robbanás következtében dekompresszió keletkezett”.
A malajziai utasszállító Boeing gép július 17-én lezuhant a Donyecki régió felett. A fedélzeten tartózkodó összes utas, valamint a személyzet is életét vesztette.
A kijevi vezetés a felkelőket vádolja az ügyben. Ők azonban kijelentették, hogy nincs olyan felszerelésük, ami lehetővé tenni ekkora távolságra lévő célpont lelövését.
OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése