2014. 07. 20.

Az Orbán beszéd kommentjeihez

A miniszterelnök kinevezte a kormányhivatalok vezetőit. Ebből az alkalomból beszédet is mondott. A híradások általában azzal a címmel jelentek meg: Brüsszelből nem lehet irányítani Magyarországot.
Ez kétségtelen, el is hangzott a beszédben, mégis azt hiszem, hogy nagyot hibáztak azok, akik ezt a gondolatot emelték ki Orbán Viktor beszédéből. Aki ezt tartotta a beszéd lényegének, azt alighanem egyfajta zsigeri Brüsszel ellenesség irányította. A sok méltatlan támadás miatt ezt megértem, de nem helyeslem. Különösen nem akkor, amikor ez az érzelmi alapú csőlátás miatt elsikkadt a miniszterelnöknek alighanem ciklust meghatározó, és ezáltal 2018-at is eldönteni képes üzenete.
A tudósítások szövegéből azért megtudhattuk: a jelenlegi néppárti kormányzás lényege az, hogy az állam dolga nem az emberek életének megnehezítése, hanem a megkönnyítése. Ezért kell megtartani a jogszabályokat is. A miniszterelnök azt kérte a kormánymegbízottaktól, hogy ha úgy látják, bizonyos szabályok nem felelnek meg ennek a célnak, akkor azt jelezzék. Az embereknek azt kell érezniük, hogy "az állam nem akadály, amelyet át kell ugraniuk, hanem segítség, ahova fordulhatnak".
Ha a következő négy évben sikerül elérni, hogy a polgárok megtapasztalják ezt az ember-barát államot, akkor nem kell nagy izgalommal várni a következő választás eredményét.
Hogy korai még erről beszélni? Kérem, ne feledd, hogy minden kampány az előző választás eredményének kihirdetésével kezdődik.
Barátsággal köszönt:
Surján László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése