2014. 07. 23.

Tusványos 25. - megnyító + program



Ft. Balázs-Hegedűs József tusnádfürdői plébános beszéde Tusványos 2014 rendezvény megnyitóján:

Szeretettel köszöntöm a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort, a Tusványost, amely  első jubileumához érkezett. A jubileum a latin iubilo, 'ujjong' szóból származik, ami ujjongást jelent. Egy örvendetes esemény 25., 50., 100. stb. évfordulója alkalmával tartott örömünnepet jubileumnak nevezünk. Ilyen értelemben a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor jubilál, melynek mottója Történetekből történelem. A mottót nagyon szemléletesnek találom, mert kifejezi azt, amit másképpen így mondunk: cseppekből lesz a tenger; a családok, a nép összefogásából pedig a nemzet.

A tusnádfürdői rendezvény helyszínén már negyedszázados a bálványosi folyamat, ahol a közéleti és politikai előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken kívül kulturális előadásokra, bemutatókra, foglalkozásokra és esti koncertekre is sor kerül, amely a Kárpát-medencei magyarság szabad rendezvénye, amelynek a Kárpát-medencei magyarság életében vitathatatlan szerepe van.
A nemzeti összetartozás első termése a tavaszi választáskor megmutatkozott. Ezért az országalapító Szent István királyunkra mutatok, aki jó vezető volt. 
Olyan személy, aki ismerte hivatását, a kapott talentumokat, s azokat a legnagyobb mértékben kamatoztatta a magyar nép szolgálatában. 
A jó vezető úgy dolgozik, mintha minden rajta múlna, hogy Krisztus szeretete uralomra jusson. A világot kell közelebb vinni Istenhez.
Vezetőnek lenni magatartás. Aki vezető, vagy akit vezetővé tettek, annak mindennapi kötelessége tudatosítani a célt, megfogni a munka végét, és a tagokat közös cselekvésre sarkallni.
Kívánom, hogy a most kezdődő Jubileumi Tusványoson legyen Isten áldása, és ez a jubileumi találkozó szolgálja a nemzet felemelkedését.

**


2014. július 22., kedd

2014. július 23., szerda

2014. július 24., csütörtök

2014. július 25., péntek

2014. július 26., szombat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése