2014. 07. 08.

Az ifjúsági világtalálkozó 25. évfordulóját ünneplik Santiagóban

Santiago de Compostelában tartották 1989-ben a második ifjúsági világtalálkozót, Szent II. János Pál pápával. A Vatikáni Rádió tudósítását olvashatják.


Négyszázezer fiatal, 1747 önkéntes, 1204 akkreditált újságíró gyűlt össze Santiago de Compostelában 1989. augusztus 19-én és 20-án, hogy  II. János Pál pápát várja a Buenos Aires-i találkozó után megtartott második ifjúsági világtalálkozón. Azóta eltelt huszonöt év, és ma a santiagói egyház örömmel és tisztelettel emlékezik Szent II. János Pálra.

Ebből az alkalomból augusztus 1. és 7. között számos kezdeményezésre kerül sor. A programot Salvador Domato, az 1989-es találkozó szervezője, valamint Javier Garcia, gyermek- és ifjúságpasztorációs felelős mutatta be.

Többek között egy fotókiállítással idézik föl az 1989-es ifjúsági világtalálkozó előkészületeit és eseményeit, amelyet a híres San Martin Pinario ifjúsági szálláson láthatnak az érdeklődők. Augusztus 5-én tanúságtételek hangzanak el, majd másnap zarándokmisét mutat be a székesegyházban Antonio Rouco Varela bíboros, a főegyházmegye akkori érseke. Szintén augusztus 6-án este Julián Barrio compostelai érsek imavirrasztást vezet a San Martin Pinario-templomban.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése