2014. 07. 06.

Hirdetés: 2014. július 6.



1. A hónap első vasárnapi szentségimádást a ¼ 1-es szentmisétől tartjuk a beosztás szerint ¾ 5-ig, ekkor szentségi áldással zárul.
2.  Szerdán du. 6 órakor új jegyeskurzust indítunk. Várjuk mindazokat, akik ezután készülnek szentségi házasságot kötni.
3. Péntek du. 6 órakor keresztelői felkészítő.
4. Keresztény sajtó termékek és könyvek kaphatók a kegytárgyasnál.
5. A nyári szünidő a megszusszanás, pihenés ideje, de nem a teljes kikapcsolódásé. Amint a ki-belégzést nem hagyhatjuk abban, úgy az Istennel és népközösségünkkel való kapcsolatot is szüntelenül kell ápolni. Nehéz időket élünk, Isten segítségére szükségünk van, hogy helyesen tudjuk dönteni és cselekedni. Éppen ezért a családok együtt imádkozzanak és közösen vegyenek részt a teljes szentmisén, ha lehet a templomban, hogy kegyelmeiből részesülhessünk.

6. A Fekete Madonna zarándoklaton részt vett testvérekkel közöljük, hogy Ferenc pápa július 5-én, szombaton kaliszi segédpüspökké nevezte ki P. Lukasz Buzun OSPPE czestochovai pálos kolostor perjelét, aki nagy szeretettel fogadta június 23-26 között a 700 magyar zarándokot.
Imádkozzunk érte, hogy szolgálata még jobban erősítse a magyar és a lengyel barátságot, Csíksomlyó és Czestochowa között is.

Częstochowa. Przeor Jasnej Góry o. Łukasz Buzun (z prawej) i metropolita częstochowski abp Wacław Depo podczas mszy w archikatedrze (Fot. Grzegorz Skowronek / AG)

Wacław Depo czestochowai érsek balján látható Buzun pálos perjel, az új kaliszi segédpüspök.


 
A Vatikáni Rádió jelentése: Ferenc pápa kaliszi segédpüspökké nevezte ki Łukasz Mirosław Buzun OSPPE pálos rendi atyát, aki eddig a Jasna Góra-i kolostor perjele volt.




W opublikowanym 5 lipca komunikacie podpisanym przez nuncjusza Celestino Migliore czytamy: "Ojciec Święty Franciszek mianował o. Łukasza Buzuna OSPPE, przeora jasnogórskiego klasztoru ojców paulinów, biskupem pomocniczym diecezji kaliskiej, przydzielając mu stolicę tytularną Cusira".



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése