2014. 07. 11.

A pápák VB nézése?

Elképzelhető, hogy Ferenc pápa megnézi a szülőföldje, Argentína és Németország közötti világbajnoki döntőt vasárnap, de valószínűtlen, hogy mindezt német elődjével, XVI. Benedek emeritus pápával közösen tenné – közli a Zenit.


„Ferenc pápa talán szeretné megnézni a döntőt” – mondta P. Lombardi, a Vatikán szóvivője, hozzátéve, hogy a meccs túl későn kezdődik a Szentatya számára, aki általában tíz óra előtt nyugovóra tér.

XVI. Benedekkel kapcsolatban Lombardi elmondta: „Nem hiszem, hogy sportközvetítéseket nézne, a múltban nem volt az a benyomásom, hogy sokszor nézett volna.” Pápaként informálódott a nagy meccsekről, de nem követte hazai csapatát, a Bayern Münchent.

Ferenc pápa egyházfőként is lelkes szurkoló és tiszteletbeli tagja a San Lorenzo de Almagrónak, annak a klubnak, amelynek gyermekkora óta szurkol.

Egyes kommentátorok azzal viccelődnek, hogy a vasárnapi mérkőzés világbajnokságból „pápabajnoksággá” változott most, hogy a két pápai nemzet jutott be a döntőbe.

A L’Osservatore Romano tulajdonképpen megjósolta a közelmúltbéli cikkében, hogy Argentína és Németország jut be a döntőbe. Az egykori labdarúgó, hívő katolikus Tommaso Damiani írta az újságban, hogy „ez egy történelmi jelentőségű döntő lesz a szokatlan szurkolói (azaz Ferenc és Benedek) miatt”.

Bár a közeledő meccs sok tréfálkozásra ad alkalmat, Louis Raphael Sako bagdadi pátriárka súlyos megjegyzést tett egy mostanában készült interjúban. Ebben arra figyelmeztetett, hogy az ott élő keresztények hamarosan eltűnnek a régióból, és elmarasztalta a nyugati államokat, amelyeket, mint mondta, „a világbajnokság jobban érdekel, mint az iraki vagy a szíriai helyzet”.
Fotó: Ferenc és XVI. Benedek pápákat ábrázoló népszerű fotómontázs
Magyar Kurír
(asz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése