2013. 02. 04.

Brückner Ákos Előd O.Cist aranymiséje

Február 3-án, vasárnap délben tartotta aranymiséjét a székesfehérvári Nagyboldogasszony-templomban Brückner Ákos Előd O.Cist.
A templom tele volt székesfehérvári, zirci és az ország egyéb helyeiről érkező hívekkel, kórusokkal, kisgyerekektől kezdve idős emberekig. Takács Nándor nyugalmazott püspök képviselte az egyházmegye papságát.
Szentbeszédében Dékány Sixtus elmondta: a keresztény ember feladata, hogy Isten szeretetét továbbadja a körülötte lévőknek. Ez gyakran nem könnyű a mai világban. A papról is sokféle kép él az emberekben – az Egyházzal ellenségesen érzők előítéleteitől kezdve a hívek igen mély gondolatainak megfogalmazásáig. Azonban a papságról nem beszélni kell, hanem megélni azt. Az Ószövetség sok alakja állhatna előttünk mint a papság előképe, a szentbeszédben azonban Ábrahám példáján keresztül mutatta be a főapát a papság mibenlétét. A nyájnak nem kötelező követnie a pásztort, de jó, ha ezt teszi. A pap szavaira a hétköznapi, kézzel fogható kenyér és bor Isten jelenlétének hordozójává válik; a pap a szentségek hétköznapi formáján keresztül szolgáltatja ki a hozzánk közeledő Istent. Előd atya is ezt tette és teszi: segít abban, hogy a mindennapok emberi valóságán keresztül egyre közelebb lehessünk Istenhez.
A szentmise végén Brückner Ákos Előd kiemelten hívta a székesfehérvári és környékbeli híveket a Spányi Antal megyéspüspök által meghirdetett elsőcsütörtöki eucharisztikus imádságokra. Ezt követően Balázs-áldásban és jubileumi áldásban részesültek a hívek. A ciszterci gimnáziumba hívták agapéra a jelenlévőket, ahol személyes, meleg hangú és szeretetteljes szavakkal köszöntötték Előd atyát, és köszönték meg Istennek őt és szolgálatát.
Székesfehérvári Egyházmegye/Magyar Kurír
Kép: Berta Gábor

Isten áldása kísérje életét, aki szívvel-lélekkel Krisztus követségében jár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése