2013. 07. 26.

Ferenc pp 3 Twittere

1. A Szentatya július 25-én, csütörtökön közzé tett egy rövid üzenetet a sporttal kapcsolatban, miután megáldotta az Olimpia és a Labdarúgó VB zászlaját a riói városházán.
“A sport legyen mindig az eszmecsere és a növekedés, nem pedig az erőszak és a gyűlölet eszköze.”
2. A Varginha nyomornegyed közösségénél tett látogatását követően egy újabb rövid Twitter üzenettel fordult követőihez.
“A keresztény élet nem korlátozódik az imára, hanem folyamatos és bátor elkötelezettséget igényel, amely az imából születik.”

3. A híres spanyolországi zarándokhely, Santiago de Compostela közelében történt súlyos vasúti balesetről értesülve Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Santiago érsekének. A Szentatya mély fájdalmának ad hangot a számos halálos áldozatot és sebesültet követelő tragédia miatt. Buzgón imádkozik az Úrhoz az elhunytakért és a sebesültekért. Azt kéri a város érsekétől, hogy közvetítse a szerencsétlenségben érintetteknek és családtagjaiknak lelki közelségét, testvéri szeretetét és szolidaritását. A pápa imádkozik az elhunytak lelki üdvösségéért és az érintettekért a fájdalom e pillanataiban, segítséget kérve Istentől számukra.
Ferenc pápa Twitter üzenetet is közzé tett a tragikus eseményről értesülve.
„Imádkozom a Santiago de Compostela-i baleset áldozataiért és lelkileg nagyon közel állok azokhoz, akik szenvednek ezekben a szomorú pillanatban.”
Szerdán este Santiago de Compostela közelében egy 180km/h sebességgel haladó vonat egy kanyarban kisiklott, amelynek következtében legalább 78-an meghaltak és több mint 140 megsebesültek. Spanyolország legtragikusabb vasúti szerencsétlenségének tartják a balesetet. Az ország miniszterelnöke három napos nemzeti gyászt rendelt el. A történtek miatt törölték a Szent Jakab ünnepéhez kapcsolódó hagyományos rendezvényeket Santiago de Compostela-ban.
VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése