2013. 07. 28.

Megmentők és megmentettek


Egy szegény skót gazdálkodó egy napon, miközben megélhetést próbált szerezni a családjának, segélykiáltást hallott a mocsárból. Eldobta a szerszámait és odaszaladt a láphoz. Egy rémült fiút talált ott, derékig az iszapba süllyedve. Fleming gazda megmentette a fiút a borzalmas haláltól. Másnap díszes hintó gördült a szegényes portára. Egy nemesember szállt ki belőle, és a megmentett fiú apjaként mutatkozott be.
 - Szeretném megfizetni neked - mondta -, hogy megmentetted a fiam életét.
- Nem fogadhatok el fizetséget azért, amit tettem - válaszolta a skót gazda. Eközben a családi ház ajtajában megjelent a gazda kisfia.
 - Ez a te fiad? - kérdezte a nemesember. - Igen - válaszolta büszkén a gazda.
 - Akkor egyezzünk meg. Hadd biztosítsam neki azt az oktatást, amit az én fiam fog kapni. Ha a gyerek olyan, mint az apja, akkor bizonyosan olyan ember lesz belőle, akire mind a ketten büszkék leszünk. Így is lett.
Fleming fia a legjobb iskolákba járt, és mikor eljött az ideje, diplomát szerzett Londonban a St. Mary kórház orvosi karán. Nemsokára az egész világ megismerte a nevét, Alexander Fleming, a penicillin feltalálója.
1944-ben ugyanannak a nemesembernek a fia, aki megmenekült a mocsárból, végzetesnek tűnő tüdőgyulladást kapott, és ekkor a penicillin mentette meg az életét. A másodszor megmenekült nemes fiú, Winston Churchill volt. 
**
Istentől ajándékként kaptuk életünket. Miután a bűn mocsarába és a halál igájába kerültünk, Fiát küldte megmentésünkre. Azért jöttünk a szentmisére, hogy hálát adjunk megmentő Istenünknek. Jézus Lelkétől vezetve építsük a szeretet civilizációját, hogy megújuljon a föld színe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése