2013. 08. 10.

A pápa meglepetésszerű látogatása


A Szentatya pénteken délelőtt meglepetésszerű látogatást tett Vatikán Városállam műszaki zónájában, ahol üdvözölte az asztalosműhely és a vatikáni villamos erőmű dolgozóit, a kovácsokat és a vízvezeték-szerelőket. Nagy örömmel vették az éppen arra járók is a pápa látogatását és szívélyesen köszöntötték. A villamos erőmű egy alkalmazottja (Alessandro De Gregori) nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a Szentatyával való találkozásáról.

Éppen a kollégákkal beszélgettünk itt a részlegben, ahol 24 órás ügyeletet tartunk, amikor egyszer csak megláttuk Ferenc pápa autóját. Jól megnéztük, aztán így szóltunk: Ez hogy lehet. Úgy tűnik, hogy tényleg a pápa. És valóban a Szentatya volt. Örömmel fogadtuk itt a központban. 10 éve dolgozom itt, de még ilyen nem fordult elő. Nagy élmény volt újra találkozni a pápával. Egyszer már egyik reggeli miséjére meghívást kaptunk, amelyet követően személyesen találkoztunk a Szentatyával. Nagyon pozitív meglepetés volt ez a ma reggeli látogatása.

A villamos erőmű alkalmazottja örömmel emelte ki, hogy a pápa jött el hozzájuk és nem fordítva.
Néhány percig maradt velük, mert számos részleget látogatott még meg, de megkérdezte, hogy mi a feladatuk és mivel foglalkoznak.

(sv) VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése