2013. 08. 04.

Ráduly R. K. feljelentést tett

 Ráduly Róbert Kálmánt vették legutóbb célba a szekusok. Borboly Csaba megyei önkormányzat elnökét már két hónapja akadályozzák demokratikusan megválasztott jogai gyakorlásában és ezzel Hargita megyének súlyos károkat okoz maga a Román állam. Ezt valószínű szándékosan teszik, hogy EU-s pályázati forrásokhoz ne jusson a székely megye.
Úgy tűnik, hogy a jelenben Csíkszereda polgármesterével Borbolyhoz hasonló módon akarnak eljárni.
Mindkét elöljárót a nép demokratikusan választotta 60% fölött. A hatalom gyakorlói téves úton járnak, de a nép kifogja józanítani.**

A rendőrségen tett feljelentést az őt megfigyelő és fényképező férfi ellen Csíkszereda polgármestere, miután pénteken este elfogta és átadta a hatóságoknak az illetőt.
raduly robert kezdiRáduly Róbert Kálmán (felvételünkön) kérdésünkre azt mondta, a péntek este általa üldözőbe vett és elfogott férfi a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) dolgozik, és tudomása szerint csíkszeredai. Az incidens után feljelentést tett a rendőrségen is.
„Olyan országban, amely az Európai Unióhoz tartozik, nem normális, hogy egy polgárt napról napra filmezzenek, fényképezzenek. Hangosan is ki kell mondani, hogy elég volt!” – mondta szombaton délelőtt a polgármester, a csíkszeredai Pityókafesztivál megnyitóján, emlékeztetve arra, hogy nincsenek még messze a kommunizmus évei, amikor az állambiztonságiak figyelték meg, és tartották félelemben az embereket. Ráduly pénteken késő este eredt a Hunguest Hotel Fenyő halljában őt fényképező, már ismerős férfi nyomába, akit elmondása szerint a parkon át a városi piac bejáratáig üldözött, ahol a férfi elesett, ő pedig megfogta.

forrás: szekelyhon.ro

Aláírásgyűjtés
Hirdetés: 2013. augusztus 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése