2013. 08. 25.

Hirdetés: 2013. augusztus 25.


1. Először is köszönjük, hogy augusztus 20-án szép számmal részt vettek a Szent István ünnepi szentmisén és a megemlékezésen.
2. Ma van a Szent Ágoston templom búcsúja, a búcsús mise fél 1 órakor kezdődik.
3. A hétvégén az iskolás gyerekeknek ministráns táborát tarjuk augusztus 29-31 között, vagyis csütörtöktől szombatig Hargitafürdőn. Akik részt szeretnének venni, azok ma még feliratkozhatnak. Az iratkozási díj 5 lej. Azokkal, akik már jelentkeztek, holnap délután 6 órakor közös megbeszélést tartunk a plébánián.
4. A Csipak-ház visszaszolgáltatásáért folyó több mint hét éves perünk lezárult. A bukaresti Legfelsőbb Törvényszék és Semmítőszék jóváhagyta az alapfokú és táblabírósági végzést, ami visszavonhatatlan. A néhai dr. Csipak Lajos kanonok tulajdonát képező birtoktest (terület és a rajta levő épületek) a hagyatékozó végakarata szerint most már jogilag a csíkszeredai Szent Kereszt plébániáé. Imádkozzunk a néhai adományozóért és a néhai Pataki Imre jogászért, is aki 5 éven át, haláláig a plébánossal együtt képviselte egyházközségünket. Köszönöm  továbbá azon 3 ügyvéd munkáját, akik Pataki Imre bácsi halála után tovább segítettek a Mvhelyi és Fővárosi bíróságokon ebben az idegőrlő munkában.
5. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus újságokat, folyóiratokat, könyveket és kegytárgyakat.
6. További jó pihenést, szabadságot kívánunk, azzal a kis figyelmeztetéssel, hogy jövővasárnap szeptember 1-je, és szentségimádás is lesz 13,15 órától.

**
Az előző hirdetést nem tudtam feltenni a nettre, mert a hálózat valami miatt nem engedte.

2013. augusztus 18.
1. A hargitafürdői Szent István búcsút ma ½1 órakor tartjuk. Vendégeink a pálos szerzetesek.
2. Augusztus 20. Szent István király, ország- és egyházmegyénk alapítójának ünnepe. Szentmisét végzünk reggel fél 7-kor és 7 órakor. Az esti ünnepi szentmisét P. Balla Barnabás pálos atya vezetésével végezzük. A szentmisén jelen lesznek a magyar kormány részéről is. A szentmise után átvonulunk a plébánia udvarára, ahol ünnepi beszédre és koszorúzásra kerül sor. Mindenkit várunk szeretettel.
3. A ministráns gyerekek táborát augusztus 29-31 között tarjuk. Akik részt akarnak venni jelentkezzenek a plébánián jövő vasárnapig. Az iratkozási díj 5 lej.
5. Jövő vasárnap, aug. 25-én fél 1 órakor a Szent Ágoston templom búcsúja.
6. Figyelmükbe ajáljuk a katolikus újságokat, folyóiratokat, könyveket és kegytárgyakat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése