2013. 08. 13.

Román támadás a székelység ellen?

Államilag indított háttér támadásnak is lehet tekinteni mindazt, ami az utóbbi három hónapban a Székelyföld körül zajlik.
Kezdték Borboly Csabával, majd az RMDSZ Kongresszuson a köztisztviselők sérelmeit és az ország fonákságait kimondó Ráduly Róbert Kálmánt kezdték ki. ez még folyamatban van. És akkor a román sajtóban lejárató kampányt indítottak a csíkszentkirályi Hargita Gyöngye ásványvíztöltő cég ellen.
És erre jött a "tűzgyújtós", amolyan vátrás támadás az ortodoxia marosfői kőbányájából. Az ugatók közé még az egykori hajóskapitány is beállt, pedig egy elnöknek ismernie kellene a diplomácia törvényeit, és háborús időkre emlékeztető fenyegetései pedig azt tükrözik, mintha az első világháború 2013-ban is tartana. Egy kisebbség ellen hangolni a többséget olyan esztelenség, mintha egy kommunista agitátor azt mondaná: a munkásosztályt, az ország dolgozó népét veszélyeztetik a napközis gyerekek! Meg kell védenünk magunkat! - A tegnap is az egyik román tv csatorna kerekasztal beszélgetésében szereplők csak uszító hangnemben beszéltek.
Íme, így alakul vagy sodródik valamiben az EU-s román politikum koncepciója. Pedig jót is tehetnének, nemcsak velünk, hanem a derék és józan románságnak, az ország minden polgárának.

Azért nézzük meg, mi is történt a Hargita Gyöngye körül.
** 

Reagált a céget ért és az országos médiában elterjedt múlt heti hírre a Hargita Gyöngye (Perla Harghitei) ásványvíztöltő vezérigazgatója, Kurkó Árpád.
Mint az igazgató a kiadott közleményében írja, a múlt heti lejárató sajtóhírekben szereplő állításoktól teljes mértékben elhatárolják magukat. „Az egészségügyi minisztérium keretében működő közegészségügyi igazgatóság júniusban végzett egy tematikus ellenőrzést, amely a palackozott vizekre vonatkozó törvények betartását érintette. (…) A média egy bizonyos része a jelentésben található fogalmakat összekeverte, és főleg a természetes ásványvizekre vonatkoztatta, ennek kapcsán került a Hargita Gyöngye ásványvíz a figyelem középpontjába. Cégünk nem kapott semmilyen figyelmeztetést vagy bírságot. (…) Így kijelenthetjük, hogy a médiában taglalt több ezer liter víz visszavonása, valamint a bakteriális fertőzésekre vonatkozó híresztelések nem ránk vonatkoznak” – áll a közleményben.

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Digi 24 kereskedelmi hírtelevízió szerint az ország tizenegy megyéjéből vontak ki olyan, Csíkszentkirályon palackozott ásványvizet, amelyről bevizsgálva kiderült, hogy veszélyes baktériumokat tartalmazott, és a megengedettnél nagyobb volt a nitrit- és nitráttartalma. Rövid cikkünkben ugyanakkor hangsúlyoztuk, hogy Hargita megyében nem került kereskedelmi forgalomba a Hargita Gyöngye cég azon szállítmányából, amelynél a Dâmboviţa Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság szakemberei fertőzést állapítottak meg.
Forrás: szekelyhon.ro
**
A támadásból legyen reklám!
Vásároljunk Hargita Gyöngyét (Perla Harghitei)!
A Hargita Göngye, a szomjas öröme!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése