2013. 08. 21.

Szent Istvánról a Vatikánban

Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a Vatikáni Rádió számos nyelvi műsora – köztük az olasz, angol, francia, spanyol, albán, bolgár, belorusz, portugál, szlovén program – közzétette Ferenc pápa ünnepi köszöntését, amelyet Magyarország elnökéhez és az ország egész népéhez intézett, hangsúlyozva a Szentatya fohászát:
Kérem Istent, hogy a magyar nép szüntelenül megtalálja emberi és lelki örökségében a békés és testvéri jövő építéséhez szükséges erkölcsi erőforrásokat.
A nemzeti ünnep alkalmából Áder János Magyarország köztársasági elnöke kitüntetett több egyházi illetve egyházi intézményben dolgozó személyt, közöttük jezsuita munkatársaink provinciálisát, Forrai Tamás jezsuita szerzetest, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya tartományfőnökét, aki az oktatás-nevelés megújításáért és a nehézsorsú fiatalok érdekében végzett sokirányú áldozatos munkájáért a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vette át.

Ugyanebben a kitüntetésben részesült Frajka Félix ferences atya, a Budapest Rózsadombi Kapisztrán Szent János Templomigazgatóság igazgatója, több évtizedes áldozatos oktató-nevelő munkájáért és lelki szolgálatáért, példaértékű életpályája elismeréseként.

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk.

Megkértük Félix atyát, hogy néhány gondolatot emeljen ki Szent István király ünnepén mondott homíliájából.
RealAudioMP3

Félix atya rádiónk hallgatóinak felidézi hosszú és gyümölcsökben gazdag életpályáját. Hivatására nagy hatással volt Mindszenty József bíboros hercegprímás alakja, aki mindig törhetetlenül kiállt az egyházért, az üldözöttekért.

Félix atya ma is azt tanítja: ne magunknak éljünk, hanem legyünk testvéreink hasznára.
RealAudioMP3

(vm) VR


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése