2013. 08. 06.

Fejfájásra panaszkodik a „szekus”

Fejfájásra és szédülésre panaszkodott, ezért a helyi kivizsgálások után információink szerint átutalták a brassói idegsebészetre azt a férfit, akit péntek este Csíkszereda polgármestere elfogott és átadott a rendőrségnek.

eross zsolt arena nevado vn 006_b 
Ráduly Róbert Kálmán szerint hetek óta figyeli őt a pénteken elfogott férfi
A Hargita Megyei Törvényszéki Orvostani Intézet szolgálatban lévő orvosát, Alexandrina Nistort szombat reggel nyomatékosan kérte a rendőrség, hogy vizsgálja ki annak a személynek a sérüléseit, akit péntek este Csíkszereda polgármestere elfogott. „Hat-hét napon belül gyógyuló traumás sérüléseket állapítottam meg” – mindössze ennyit tudtunk meg a törvényszéki orvostól. Úgy tudjuk, hogy az elfogott személy folyamatos fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodott, ezért további kivizsgálásokra a brassói idegsebészetre kérte átutalását, ami meg nem erősített információink szerint meg is történt.
Előzmények
Több héten át követte és fényképezte egy személy Ráduly Róbert Kálmánt, Csíkszereda polgármesterét, aki péntek este a Fenyő szálloda halljából (ahol egy zártkörű eseményen vett részt, az illető mégis többször lefotózta) a parkon át a csíkszeredai zöldségpiac bejáratáig szaladt a férfi után, akit utolért, megfogta és átadta a rendőrségnek. A középkorú férfi rendőrautóba való betuszkolásánál mi is jelen voltunk. Hallottuk, amint a rendőröknek azt mondja, hogy a polgármester megütötte őt, mire Ráduly azt válaszolta: „ha megütöttem volna, nem így nézne ki”. Ráduly már a helyszínen, illetve másnap, a pityókafesztivál megnyitóján is megnevezte a férfit (H. Bogdan-Constantin), mi több, elhangzott a beosztása is (titkosrendőr, vagy ahogy a polgármester fogalmazott, „szekus”).
Ráduly szerint ugyanez az egyén nemrég Csomortánban, a Kárpátok Őre emlékműavatón és az idei Ezer Székely Leány Napján, valamint péntek délután a zászlófelvonásnál is folyamatosan fotózta őt.
Elveszett az övtáska
Az üggyel kapcsolatban időközben kerestük a rendőrség szóvivőjét, ám semmi információt nem közöltek. Mindössze hétfőn adtak ki egy rövid közleményt az esettel kapcsolatban. Abból plusz információként kiderült, hogy az egyik érintett személy, „R. R.” 45, a másik pedig 46 éves. Utóbbi az összetűzés alatt elveszítette övtáskáját. Továbbá az áll a kommünikében, hogy „H. C.-t a megyei kórházba szállították, ahol egészségügyi ellátás céljából a sebészeti osztályon maradt”. A Román Hírszerző Szolgálat Hargita Megyei Igazgatóságánál is jártunk, ám onnan Bukarestbe irányítottak.
A Maszol.ro hírportál a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) sajtóosztályának vezetőjétől érdeklődött arról, hogy az említett személy valóban a SRI alkalmazottja-e. Marius Bercaru sajtófőnök csak annyit mondott: nem hallott a csíkszeredai incidensről, és valószínűleg azért nem, mert a Ráduly által a rendőröknek átadott személy nem a SRI alkalmazottja.
Mi viszont úgy tudjuk, hogy helyénvalók a polgármester információi: a 46 éves H. Bogdan-Constantin valóban a titkosszolgálat alkalmazottja, és tiszti rangban tevékenykedik. További utánakeresésre az is kiderült, hogy adóhátraléka van Csíkszereda Polgármesteri Hivatala felé, ezért neve megtalálható az adósok listáján.

Forrás: szekelyhon.ro

Hasonló cikkek:
Ráduly R. K. feljelentést tett
Ráduly Róbert Kálmán - Elfogtam a szekust!
Borboly: még 29 nap!
Borboly Csaba nyilatkozat
Borboly beszéde az RMDSZ 11. Kongresszusán
Szépek a számok - Borboly vallomása
Legfelsőbb döntés Borboly ügyben
Borboly Csaba levele
Szabadlábon védekezhetnek Borbolyék
Pünkösdi megfélemlítés?
A székelyek győzelme erősítsen... +

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése