2013. 08. 12.

Borboly ismét munkában

Újra dolgozik a Hargita megyei önkormányzat élén Borboly Csaba, mivel a korrupcióellenes ügyészség nem hosszabbította meg a hivatala gyakorlásától való eltiltást.
borbolycsaba_portre_001_bBorboly Csaba eltiltását nem hosszabbították meg
Hétfő reggel visszatért a megyeházára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután az ellene indított vizsgálat alatt május 12. óta nem gyakorolhatta elnöki jogköreit. Kérdésünkre azt mondta, dolgozik, mert nem érkezett semmilyen értesítés arról, hogy eltiltását meghosszabbították volna.
Ezt Sergiu Bogdan,  Borboly ügyvédje is megerősítette. „Mivel az ügyészség nem értesített az intézkedés meghosszabbításáról, ez azt jelenti, hogy a korábbi korlátozások, amelyek az elnöki funkció gyakorlására és az ország területének elhagyására vonatkoztak, érvényüket veszítik” – mondta az ügyvéd.
Borboly így nemcsak a megyei önkormányzat élén dolgozhat, hanem az országot is elhagyhatja. Ügyében viszont még az ügyészségnek nyilvánosságra kell hozni álláspontját. Ez lehet vádemelés, de ugyanakkor az eljárás megszüntetése is. Az elmúlt hetekben Hargita megyében aláírásgyűjtés is zajlott azért, hogy tegyék lehetővé Borboly munkájának folytatását a megyei önkormányzat élén. Sergiu Bogdan kérdésünkre azt mondta, 39 ezer 45 aláírás gyűlt össze, ezeket a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) található ügycsomóhoz mellékelték.

forrás: szekelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése