2024. 07. 20.

Hirdetés: 2024. július 21.

1. A Szent Kinga búcsút július 24-én, szerdán 18 órakor tartjuk a szécsenyi Deszkatemplomban. Szent Kinga születésének 800., valamint Szent Hedvig születésének 650. évfordulóján. A kettős jubileum alkalmából magyar-szlovák-lengyel-litván katolikusok közös megemlékezése kezdődött márciusban Budapesten. A 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, vagyis a Tusványoson is megemlékezés tartanak július 24-én, szerdán 14 órakor a Bánffy Miklós társalgóban (sátorban). Ennek fontos részét képezi a szécsenyi Szent Kinga búcsú, ahol magyar-szlovák-lengyel-kárpátaljai testvéreink is jelen lesznek. A szentmise főcelebránsa és szónoka Msgr. Tamás József ny. püspök. A kedves hívek részvételére számítunk.

2. Keresztelői felkészítő pénteken 18 órakor a felső hittanteremben.

3. Megjelent a Krisztus világa július-augusztusi összevont száma. Kapható a sekrestyében, a Kegytárgyboltban és a ministránsoknál, ára 7 lej. A tartalomból: Krisztus király csak egy a vágyunk! – Ferenc pápa mondta: „A békéhez bátorság kell, sokkal nagyobb, mint a háborúhoz.” Járjunk együtt a zarándokúton, kérve az Úrtól a kegyelmet, hogy a régi és a mostani sérelmeinket és bizalmatlanságainkat változtassa új lehetőségekké a közösség érdekében. Nyáron a családok együtt utaznak, zarándokolnak, táboroznak, pihennek, szórakoznak. Kár volna a békés útról letérni. Vegyük észre Isten jelenlétét a gyermekek kacajában, az ifjak mosolyában vagy a szenvedők bánatos szemében. Jó nyarunk lesz, ha Ferenc pápa üzenetét megéljük. (3. old)

Örök evangélium – „Kitalálták szándékukat” Mk 6, 30–34. – Belon Gellért püspök elmélkedése. A nyári pihenő alatt is tanulhatunk Jézustól, aki pihenőjét is feláldozta, és az érdemteleneket is milyen emberséggel és szeretettel kezeli. 
Szent Mária Magdolna – „Kit keresel?” Az Úr Mária Magdolnát szembesíteni akarja a róla alkotott képpel. Ki az, akit keresel? Engem, aki feltámasztottam Lázárt, s aki megmondtam: „Én vagyok a feltámadás és az élet.” – P. Barsi Balázs OFM elmélkedése. 
A római szentmisekánon szentjei (4. rész) Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya folytatja a római szentmisekánon vértanúinak: Szent Ciprián püspök, Lőrinc diakónus, Krizogonusz katona, János és Pál katona testvérek, Kozma és Damján orvos testvérek bemutatását, mert példájuk sarkall, közbenjárásuk segít, hogy mi is közéjük kerülhessünk.” (6-8. oldalon)
Szent István király – „Az okos ember sziklára építette házát.” (Mt 7,24-29) – Szent István napja egyszerre egyházi és állami ünnep. P. Barsi atya bemutatja az országfelajánlást katolikus módon, a protestánsoknak, nem keresztény, de egy Istenben hívőknek; a nem hívő keresőknek; a gyakorlati materializmusban megrögzött magyar testvéreknek. 
100 éve szentelték pappá Márton Áront – Márton Áron életútját bemutatja Virt László. Áron pp élete igazolja, hogy Isten tud a görbe vonalakon is egyenesen írni! (10-12. oldal) 
Egy nem mindennapi igazolás – fiataloknak: Philip Mulryne, a Manchester United egykori középpályása a focitól Jézus oltárához ‘igazolt’. 
Egyedül – A 19 és 22 év közöttiek panaszkodnak a hiányzó kapcsolatokra. Erről szól Simon Lukas írása, fordította Bács Béla János. 
140 éve született Gyóni Géza – 1914 őszén Przemyśl (ejtsd Semisl) erődben a bombázás a lövészárokba temette. Betemetve élte át az éjszaka rémségét, másnap kiásták a föld alól. E szörnyűség hatására írta meg a világirodalom legnagyobb háborúellenes versét, Csak egy éjszakára... címmel. Halála előtt, 1917-ben a krasznojárszki rabkórház falára, saját vérével írta fel: Térjetek meg és szeressetek! 
Az ima – Fekete István írása. Ma mindenki „imád” mindent. A lovát, a szeretőjét, a nyakkendőjét... Ne imádj hát mindent, édes Magyarom, csak az Istent, mert nem tudod, milyen idők jönnek és nincs az a vihar, mely elpusztíthatna, ha veled van az imádság és veled van az Isten. 
Szent X. Piusz pápa Kvíz  amely a pápa programját is magában foglalja: „Krisztusban megújítani mindent!” 
Derűs oldal. Keresztrejtvény. Vers.
4.  Július 25-én, csütörtökön Örökös szentségimádás a Szent József kápolnában. Szentmise 7:30 órától, utána szentségimádás 16 óráig.
5. Július 27-én, szombaton esti csendes szentségimádás a városunkért a Millenniumi templomban 21-23 óráig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése